ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
45k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Bucephale 2018 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

BUCEPHALE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€41,80
€35,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ελάχιστες φιάλες, κλεμμένες από λίστες Michelin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, βρήκαμε κάποιες φιάλες του απόλυτου κρασιού - μονόκερου που φιγουράρει στις λίστες "Μισελενάτων" εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και εξαντλείται πριν καν κυκλοφορήσει! Ναι, έχουμε στα χέρια μας τις τελευταίες φιάλες του Bucephale του Κτήματος Λίγα!

Ο Θωμάς Λίγας σπούδασε το 1985 Οινολογία στη Γαλλία και γυρνώντας πίσω δημιούργησε το οινοποιείο του, λίγο έξω από τα Γιαννιτσά, με σκοπό να αναδείξει το μοναδικό μικροκλίμα και τις ποικιλίες του τόπου. Αργότερα, τα παιδιά του Μελισσάνθη και Ιάσων ακολούθησαν τα βήματα του και σπούδασαν οινολογία στη Γαλλία, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της περμακουλτούρας. Τα κρασιά του κτήματος καλλιεργούνται χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα και οινοποιούνται φυσικά καθώς πιστεύουν πως μόνο έτσι φαίνεται ο τυπικός χαρακτήρας της κάθε ποικιλίας αλλά και το περιβάλλον που μεγαλώνει το σταφύλι με τα αγριολούλουδα και τις μελισσούλες. Το Bucephale είναι το καμάρι του οινοποιείου, που δημιουργείται μόνο στις εξαιρετικές χρονιές και ένα από τα πρώτα κρασιά που έφτιαξαν, με το βασιλιά της περιοχής, το Ξινόμαυρο. Παλιά κλήματα δίνουν τον πιο συμπυκνωμένο καρπό τους, έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 18 μήνες σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Η περιορισμένη ποσότητα αγοράζεται πριν καν εμφιαλωθεί και εξάγεται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Φέτος καταφέραμε και εξασφαλίσαμε με νύχια και με δόντια, κάποιες ελάχιστες φιάλες από αυτό το μεγάλο κρασί.

Το Bucephale του Κτήματος Λίγα είναι το κρασί που κάθε λάτρης του Ξινόμαυρου ή συλλέκτης πρέπει να έχει στην κάβα του.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λιαστής τομάτας, πάστας μαύρης ελιάς, βοτάνων, νωπού χώματος, τσαγιού, δέρματος, κανέλας, πιπεριού, μαρμελάδας φράουλας, ροδιού, σύκου, δαμάσκηνου και ζωικές νύξεις. Οι φανατικοί θαυμαστές τα αποκαλούν «κλασσική μύτη Λίγα». Στόμα πλούσιο και πολύπλοκο με μέτριο προς γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και ρωμαλέες τανίνες.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Λιαστή τομάτα, πάστα μαύρης ελιάς, βοτάνα, forest floor, τσάι, κανέλα, πιπέρι, ζωικές νότες, μαρμελάδα φράουλα, ρόδι, σύκο, δέρμα, δαμάσκηνο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BUCEPHALE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με σιγομαγειρεμένο χοιρινό με δαμάσκηνα και βότανα, παϊδάκια προβατίνας, σιτεμένες βοδινές σπαλομπριζόλες ή μουσακά.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}