ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2015 - Κτήμα Χατζηγεωργίου
Κτήμα Χατζηγεωργίου

CABERNET SAUVIGNON 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Παγγαίο Όρος, Καβάλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Στα κορυφαία Ελληνικά Cabernet!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σε τυφλή γευστική δοκιμή, άνετα θα μπέρδευε και τον πιο έμπειρο sommelier. Οι νότες ευκάλυπτου, ζουμερού μαύρου και κόκκινου φρούτου, οι βελούδινες τανίνες και η πληθωρική μπαχαρένια του διάσταση σε πάνε με ευκολία σε ένα Cabernet Sauvignon νέου κόσμου. Και όμως είναι το Cabernet Sauvignon 2015 του Κτήματος Χατζηγεωργίου από την Καβάλα (ναι καλά διάβασες).

Το Κτήμα Χατζηγεωργίου είναι γνωστό πλέον για τα ζουμερά και νόστιμα κρασιά του, αλλά και τις βιολογικές τακτικές που ακολουθεί. Έχει καταφέρει να εντάξει τις διάσημες γαλλικές ποικιλίες στα εδάφη της Καβάλας με μοναδικά αποτελέσματα. Το Cabernet Sauvignon συγκεκριμένα, είναι ένα από τα «στολίδια» του κτήματος, καθώς η συμπύκνωση, η πολυπλοκότητα και η σχέση ποιότητας – τιμής το έχουν αναδείξει σε ένα από τα καλύτερα Cabernet εντός συνόρων. Με εντελώς αλλαγμένη ετικέτα, αλλά με τις ίδιες τακτικές οινοποίησης (12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια) το Cabernet Sauvignon του 2015 ήρθε για να καταπλήξει κάθε οινόφιλο ή μη, που θα βρεθεί στο πέρασμα του.

Κάνε το τεστ. Άνοιξε μια φιάλη με την παρέα σου και περίμενε να δεις αντιδράσεις. Εμείς σε συμβουλεύουμε να έχεις και δεύτερη!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό.

Μύτη ελκυστική, μέτριας αρωματικής έντασης με νότες από  ζουμερό, ώριμο βύσσινο, μαρμελάδα μύρτιλο και κεράσι, πλαισιωμένα από νύξεις βανίλιας, κανέλας, βουτύρου και καπνού. Ο φυτικός χαρακτήρας ξεδιπλώνεται σταδιακά με νότες τσαγιού και ευκάλυπτου.

Μέτριου όγκου στόμα, με ισορροπημένη, δροσιστική οξύτητα και μεσαίας έντασης, βελούδινες τανίνες. Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, βούτυρο και μαύρο τσάι συνθέτουν ένα νόστιμο και πολύπλοκο σύνολο. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση μαύρης σοκολάτας στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Παγγαίο Όρος, Καβάλα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα βύσσινο, μαρμελάδα μύρτιλο, κεράσι, βανίλια, κανέλα, βούτύρο, καπνός, τσάι, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CABERNET SAUVIGNON 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες αλλαντικών, πιπεράτα φιλέτα ή παλαιωμένα τυριά. 

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}