ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Cabernet Sauvignon 2021 - Catena Zapata
Catena Zapata

5 + 1 CABERNET SAUVIGNON 2021 - CATENA ZAPATA

  Αργεντινή / Mendoza
€116,40
€87,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
6 Μποτίλιες
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Cabernet Sauvignon από τους high class αμπελώνες της Αργεντινής και 90pts από Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν θέλεις να γευτείς την αργεντίνικη υπεροχή και τη μαγεία των περίφημων High Mountain Vineyards του οινοποιείου Catena Zapata, το Cabernet Sauvignon 2021 είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα και σε μια εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής. Και αν αυτά δεν σε πείθουν, τότε το 90pts από Tim Atkin ίσως να είναι αρκετό!

Το οινοποιείο Catena Zapata ιδρύθηκε το 1902 από τον Nicola Catena και συνδυάζει την παραδοσιακή οινοποίηση με καινοτόμες μεθόδους, κάτι που έχει φέρει στο οινοποιείο συνεχείς διεθνείς αναγνωρίσεις ανά τα χρόνια. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας, υπό την καθοδήγηση της Laura Catena και του επικεφαλής οινοποιού Alejandro Vigil, συνεχίζει να παράγει κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα, φυσική ισορροπία και έντονη συγκέντρωση.

Το Catena Zapata Cabernet Sauvignon 2021, προέρχεται από ένα χαρμάνι 90% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc και 3% Petit Verdot, από 4 διαφορετικούς αμπελώνες, που βρίσκονται σε υψόμετρα από 950 έως 1120 μέτρα στην περιοχή Mendoza, γνωστά ως High Mountain Vineyards. Κάθε αμπελώνας έχει τη δική του μοναδική σύσταση εδάφους, με αποτέλεσμα έναν υποδειγματικό συνδυασμό σταφυλιών Cabernet Sauvignon. Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 16 περίπου ημέρες, ενώ για την ωρίμαση μπήκε σε διαφορετικά βαρέλια (1ης, 2ης και 3ης χρήσης) για 6-8 μήνες, ανάλογα με τον αμπελώνα. Το αποτέλεσμα έχει ισορροπημένη δομή, πολυπλοκότητα και άριστα ενσωματωμένο βαρέλι.

Δοκίμασε το Cabernet Sauvignon 2021 Catena Zapata όσο προλαβαίνεις και αν τα καταφέρεις κράτησε και μερικές φιάλες για μια 5ετία και βάλε!  

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγεις. Στη μύτη, έχει ζουμερό βατόμουρο, φραγκοστάφυλο και δαμάσκηνο, με νότες από cassis, καπνό, βανίλια, θυμάρι, καβουρδισμένο φουντούκι, γαρίφαλο και κανέλα.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με πολύ ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Το βατόμουρο και η μαρμελάδα δαμάσκηνο υπερτερούν, ενώ η επίγευση είναι μακρά με κυρίαρχη τη βανίλια, το γαρίφαλο και την κανέλα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, cassis, καπνός, βανίλια, θυμάρι, καβουρδισμένο φουντούκι, γαρίφαλο, κανέλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 CABERNET SAUVIGNON 2021 - CATENA ZAPATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ιδανικό για ψητά κρέατα, burger με καραμελωμένα κρεμύδια και μπέικον, αρνί και παλαιωμένα κίτρινα τυριά

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}