ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Kadette Cabernet Sauvignon 2021 - Kanonkop
Kanonkop

KADETTE CABERNET SAUVIGNON 2021 - KANONKOP

  Νότιος Αφρική
€27,30
€23,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα καλύτερα Cabernet Sauvignon της Ν.Αφρικής με 93pts απο James Suckling και 90pts από Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Kadette Cabernet Sauvignon του οινοποιείου Kanonkop είναι ένα ζουμερό κοκκινο κρασί, με πλούσιο φρούτο, που για 4 συνεχόμενες χρονιές κυκλοφορίας του, μπαίνει αμέσως στη λίστα με τα καλύτερα Cabernet Sauvignon της Ν.Αφρικής και πιο συγκεκριμένα του Stellenbosch. Μαύρα και κόκκινα φρούτα, διακριτική οξύτητα, βελούδινες ταννίνες και η κομψή παρουσία βαρελιού, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της περιοχής και μάλιστα σε τιμή πρόκληση!
 
Το οινοποιείο Kanonkop βρίσκεται στην περιοχή Stellenbosch στη Νότιο Αφρική και είναι μια οικογενειακή υπόθεση που ξεκίνησε το 1973 από τον Paul Sauer και σήμερα έχει περάσει στα χέρια της 4ης γενιάς. Η ποιότητα των αμπελώνων της περιοχής αντιστοιχούν στους Premier Cru της Βουργουνδίας και οι αμπελώνς, που βρίσκονται στους πρόποδες της οροσειράς Cape Fold, επωφελούνται από τα ζεστές ηλιόλουστες ημέρες και το δροσερό βραδινό αεράκι και δίνουν πολύ υψηλής ποιότητας σταφύλια, που καταλήγουν σε τεράστιας φήμης κρασιά.  
 
Για το Kadette Cabernet Sauvignon, τα σταφύλια τοποθετήθηκαν μέσα σε ανοιχτές τσιμεντένιες δεξαμενές με τα στέμφυλα για 5 ημέρες με συχνή ανάδευη, η οποία ενίσχυσε τον αρωματικό χαρακτήρα του χυμού και το παραμυθένιο χρώμα του. Η μηλογαλακτική ζύμωση μαλάκωσε τρομερά το σύνολο, ενώ στη συνέχεια η 12μηνη ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια έδωσε ένα πλούσιο, φρουτώδες, με βελούδινη υφή και σώμα αποτέλεσμα.
 
Το όνομα Kanonkop σημαίνει Cannon Hill και προέρχεται από τον ήχο του κανονιού που βρισκόταν στους πρόποδες του βουνού και ενημέρωνε τους αγρότες πως τα εμπορικά πλοία ανεφοδιασμού τους κατέφθαναν στο λιμάνι. Αυτό θα ακούσεις και στο άνοιγμα του πρώτου μπουκαλιού που θα δοκιμάσεις!
 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο χρώμα είναι έντονο ρουμπινί. Στη μύτη είναι πολύ φρουτώδες και ζωηρό, με έντονο το μαύρο φρούτο κυρίως βατόμουρο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, ώριμης μαύρης σταφίδας. Η παρουσία του βαρελιού είναι έντονη με τη βανίλια, τον κέδρο και τα μπαχαρικά να είναι πολύ εμφανή, ενώ μια διακριτική βοτανικότητα, δίνει επιπλέον πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα είναι είναι στιβαρό με πλούσιο σώμα και έντονα φρουτώδη χαρακτήρα. Μαύρα βατόμουρα, βανίλια, μόκα, καπνός και γλυκά μπαχαρικά. Οι ταννίνες είναι πολλές αλλά λεπτεπίλεπτες, δίνοντας ένα πολύ απολαυστικό και στρογγυλό αποτέλεσμα στο σύνολο. Η οξύτητα είναι διακριτική και απόλυτα ισορροπημένη, ενώ η επίγευση φρουτώδης κι μακρά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Stellenbosch, Νότια Αφρική
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Βατόμουρο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, σταφίδα, βανίλια, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

KADETTE CABERNET SAUVIGNON 2021 - KANONKOP

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα, οσομπούκο, rib eye και burger

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}