ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2019 - Κτήμα Μουσών
Κτήμα Μουσών

CABERNET SAUVIGNON 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

  Ελλάδα / Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κορυφαίο ελληνικό Cabernet Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cabernet Sauvignon, επιβεβαιώνει περίτρανα την προσαρμοστικότητα του King Cab και δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από τα μπορντωλέζικα! Η πιο διάσημη ποικιλία κόκκινου κρασιού στον κόσμο, έκανε μια στάση στη Βοιωτία και συμφώνησε με τους αδερφούς Ζαχαρία να γίνει best seller!

Το Κτήμα Μουσών ιδρύθηκε από την οικογένεια Ζαχαρία το 1947, στην Άσκρη Θηβών, πρώην Άσκρα που σημαίνει «πλούσια σε σταφύλια». Μετά από τρεις γενιές οινοποιών, τα δημιουργήματά τους κατέχουν περίοπτες θέσεις στο τραπέζι και τα κελάρια μας. Τα αδέρφια Ζαχαρία, τα τελευταία χρόνια πειραματίζονται πολύ με σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, γιατί έχουν αποδείξει πως τις διεθνείς τις γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτό γίνεται πολύ ξεκάθαρο στη σειρά Muses Estate Premium, εμπνευσμένη από τις 9 μούσες που ζούσαν κάποτε στην κοιλάδα και πλέον διακοσμούν τις ετικέτες τους.

Στην κοιλάδα των Μουσών, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ελικώνα, τα αμπέλια επωφελούνται από το υψόμετρο, τα ποτάμια και τη βιολογική καλλιέργεια, συνδυάζοντας τους ιδανικούς παράγοντες για τη δημιουργία μοναδικών κρασιών, που φέρουν τη σφραγίδα του terroir. Το Cabernet Sauvignon καλλιεργείται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550 μέτρων και η καλή έκθεση στο ηλιακό φως, λόγω του 7% της κλίσης του εδάφους, επιτρέπει την τέλεια ωρίμαση του δύστροπου Cabernet. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 18 μήνες, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το αποτέλεσμα έχει τρομερή συμπύκνωση φρούτου και μοναδική πολυπλοκότητα, διατηρώντας την οξύτητά του.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα κορυφαίο ελληνικό Cabernet, το Cabernet Sauvignon - Κτήμα Μουσών είναι ακριβώς αυτό. Αν θέλεις να το απογειώσεις να ξέρεις ότι έχει μπροστά του μια δεκαετία τουλάχιστον!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και πολύ συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, κυρίως δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού και μύρτιλου. Οι νότες βανίλιας, πούρου και βιολέτας πλαισιώνονται από γήινα και ορυκτά αρώματα.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, και έντονες αλλά πολύ ισορροπημένες τανίνες. Τα ώριμα ζουμερά κεράσια μπλέκονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, με την αναζωογονητική οξύτητα να συνθέτει ένα πολύ κομψό και βελούδινο αποτέλεσμα, μακράς επίγευσης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Κοιλάδα Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, βανίλια, πούρο, βιολέτα, γήινα αρώματα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CABERNET SAUVIGNON 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Στέκεται με το κεφάλι ψηλά δίπλα σε κόκκινα κρέατα, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, αλλά μαγεύει κόσμο με μοσχαράκι Bourguignon.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}