To Cabernet Sauvignon Natur-ε είναι η επιτομή της αρμονίας! Ένα εντυπωσιακό κόκκινο κρασί από μια πολύ έντονα τανική ποικιλία, που τη χάιδεψε η φύση της Αιγιαλείας, την κανάκεψε η εμπειρία του οινοποιείου Τετράμυθος, στρογγύλεψε, για να καταλήξει τελικά στο ποτήρι μας και να την απολαύσουμε σαν το γάργαρο νερό!
Το Οινοποιείο Τετράμυθος εδώ και 15 χρόνια καλλιεργεί τα αμπέλια του στο Διακοπτό Αιγιάλειας, με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Αμπελουργοί και οινολόγοι έχουν αφοσιωθεί στην ανάδειξη του εξαιρετικού μικροκλίματος της περιοχής, που σε συνδυασμό με τις ελάχιστες, σχεδόν μηδενικές παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, δίνει μοναδικά κρασιά. To Cabernet Sauvignon ηλικίας 18 ετών, καλλιεργείται σε υψόμετρο 500 και 840 μέτρων και αποδίδει τα μέγιστα! Η στρεμματική απόδοση είναι μικρή αλλά το ασβεστολιθικό έδαφος της δίνει μοναδική δύναμη και υψηλή οξύτητα. Μετά την αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενή, ακολουθεί η μηλογαλακτική και στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο με σχεδόν μηδενική προσθήκη θειωδών. Το αποτέλεσμα είναι σκέτη μαγεία, σε ένα μεταξένιο κρασί που το βουνίσιο αεράκι έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του.
Το Cabernet Sauvignon Natur-ε αποτυπώνει άριστα την τέλεια συνεργασία μεταξύ φύσης και βιώσιμων πρακτικών οινοποίησης. Είναι ένα σαγηνευτικό κρασί που ενώ μπορείς να το πιείς τώρα, η εξέλιξή του τα επόμενα 15 χρόνια (ναι καλά διάβασες) φαίνεται πως θα είναι εξίσου υπέροχη!