ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon Nature 2020 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

CABERNET SAUVIGNON NATURE 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€22,00
€19,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η επιτομή της αρμονίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Cabernet Sauvignon Natur-ε είναι η επιτομή της αρμονίας! Ένα εντυπωσιακό κόκκινο κρασί από μια πολύ έντονα τανική ποικιλία, που τη χάιδεψε η φύση της Αιγιαλείας, την κανάκεψε η εμπειρία του οινοποιείου Τετράμυθος, στρογγύλεψε, για να καταλήξει τελικά στο ποτήρι μας και να την απολαύσουμε σαν το γάργαρο νερό!

Το Οινοποιείο Τετράμυθος εδώ και 15 χρόνια καλλιεργεί τα αμπέλια του στο Διακοπτό Αιγιάλειας, με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Αμπελουργοί και οινολόγοι έχουν αφοσιωθεί στην ανάδειξη του εξαιρετικού μικροκλίματος της περιοχής, που σε συνδυασμό με τις ελάχιστες, σχεδόν μηδενικές παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, δίνει μοναδικά κρασιά. To Cabernet Sauvignon ηλικίας 18 ετών, καλλιεργείται σε υψόμετρο 500 και 840 μέτρων και αποδίδει τα μέγιστα! Η στρεμματική απόδοση είναι μικρή αλλά το ασβεστολιθικό έδαφος της δίνει μοναδική δύναμη και υψηλή οξύτητα. Μετά την αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενή, ακολουθεί η μηλογαλακτική και στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ στο τέλος εμφιαλώνεται αφιλτράριστο με σχεδόν μηδενική προσθήκη θειωδών. Το αποτέλεσμα είναι σκέτη μαγεία, σε ένα μεταξένιο κρασί που το βουνίσιο αεράκι έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του.

Το Cabernet Sauvignon Natur-ε αποτυπώνει άριστα την τέλεια συνεργασία μεταξύ φύσης και βιώσιμων πρακτικών οινοποίησης. Είναι ένα σαγηνευτικό κρασί που ενώ μπορείς να το πιείς τώρα, η εξέλιξή του τα επόμενα 15 χρόνια (ναι καλά διάβασες) φαίνεται πως θα είναι εξίσου υπέροχη!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Συναρπαστικά αρώματα από μαρμελάδα δαμάσκηνο, γλυκό κεράσι, βανίλια Μαδαγασκάρης, ευκάλυπτο, θυμάρι, μπαχάρι, κανέλα, κέδρο και πούρο πλημμυρίζουν το ποτήρι.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα. Οι τανίνες είναι πολλές και πλούσιες αλλά απαλές σαν βελούδο. Πολύ ισορροπημένη οξύτητα και δομή που δίνει την αίσθηση μια ιδιαίτερης και σπάνιας φρεσκάδας. Δαμάσκηνο, βανίλια και κανέλα μπλέκονται όμορφα με τις νύξεις σοκολάτας και δημιουργούν μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Δαμάσκηνο, γλυκό κεράσι, βανίλια Μαδαγασκάρης, ευκάλυπτος, θυμάρι, μπαχάρι, κανέλα, κέδρος, πούρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CABERNET SAUVIGNON NATURE 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, γιουβέτσι στη γάστρα, μελιτζάνες με κόκορα κοκκινιστό, παστίτσιο και rib eye στα κάρβουνα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}