ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2009 - Κτήμα Ζην Ηδεως
Κτήμα Ζην Ηδέως

CABERNET SAUVIGNON 2009 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€12,60
€11,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Cabernet Sauvignon με στυλ αριστερής όχθης του Bordeaux αλλά... από την Πέλλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cabernet Sauvignon 2009 Zinideos είναι ένα Cabernet που έχει ρουφήξει όλη την τυπικότητα της ποικιλίας και το στυλ της αριστερής όχθης του Bordeaux και έχει δεχτεί το χάδι του χρόνου για πάνω από μια δεκαετία αλλά κάπου στο δρόμο έχασε τα επιπλέον μηδενικά από την τιμή του! Κοινώς τέτοια κρασάρα σε τέτοια τιμή δεν παίζει να ξαναβρείς!

To κομψό Οινοποιείο Ζην Ηδέως* βρίσκεται στο Λουτράκι Αλμωπίας, δίπλα στα Λουτρά Πόζαρ. Πρόκειται για ένα οικογενειακό οινοποιείο που ασχολείται τόσο με ελληνικές και τοπικές ποικιλίες όσο και με διεθνείς. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες τους εκτείνονται σε περίπου 88 στρέμματα, σε τρία διαφορετικά σημεία, στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας. Κάθε ποικιλία καλλιεργείται στο μέρος και το έδαφος που της ταιριάζει καλύτερα για να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Το Cabernet Sauvignon καλλιεργείται στο αμπελοτόπι Λουτράκι, που φυτεύτηκε το 2003, σε υψόμετρο 260 μέτρων. Η ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες επιτρέπουν την τέλεια ωρίμαση του δύστροπου Cabernet. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 12 μήνες, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα για έναν ακόμα χρόνο στη φιάλη, τουλάχιστον. Και λέμε τουλάχιστον γιατί το Cabernet Sauvignon Ζinideos έχει παλαιώσει περίπου μια δεκαετία.

Βάλε δίπλα του καλομαγείρεμενα πιάτα με κυνήγι ή μοσχάρι και απογείωσέ το!

* Ζην Ηδέως σημαίνει να ζεις χωρίς φόβο και πόνο, μια ζωή με αυτάρκεια, περιβαλλόμενη από φίλους

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Cabernet Sauvignon 2009 Zinideos έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και γκρενά ανταύγειες. Στη μύτη θέλει το χρόνο του για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Αρώματα μαρμελάδας βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου, αποξηραμένου κράνου, πάπρικας, ευκάλυπτου, βανίλιας, μοσχοκάρυδου, μπαχαριού, τσαγιού και δέρματος.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τονισμένη οξύτητα και μέτριες αλλά πολύ ώριμες τανίνες. Ώριμα κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες αποξηραμένου δαμάσκηνου, πικρής σοκολάτας, μαύρου τσαγιού, κέδρου και γλυκών μπαχαρικών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2009
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, αποξηραμένο κράνο, πάπρικα, ευκάλυπτο, βανίλια, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CABERNET SAUVIGNON 2009 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικος συνδυασμός με αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχάρι με μανιτάρια, αρνίσιο κότσι braisee

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}