Εμμονή στην αυστηρή βιολογική καλλιέργεια, πείσμα για τελειότητα και ένα εξαιρετικό terroir είναι μερικά από τα συστατικά ενός μεγάλου Cabernet Sauvignon που για τους ειδήμονες, σίγουρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας.
Το Κτήμα Χατζηγεωργίου ιδρύθηκε στην Κάρυανη Καβάλας το 1952 από τον οραματιστή Βασίλειο Χατζηγεωργίου ο οποίος πρωτοπορώντας για την εποχή, πραγματοποίησε ιδιωτικό αναδασμό καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ενιαία έκταση 185 στρεμμάτων. Εκεί ξεκίνησε τότε έναν από τους πρώτους συστηματικούς αμπελώνες στην Ελλάδα με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες. Η τρίτη πλέον γενιά, ο εγγονός Βασίλης Χατζηγεωργίου, έχει αποδείξει ότι είναι άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει τον οινικό κόσμο (όχι μόνο στην Ελλάδα) με την εξαιρετική ποιότητα και σταθερότητα της δουλειάς του.
Με τους βιολογικούς αμπελώνες του κτήματος στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, να ευνοούνται τόσο από τον εξαιρετικό προσανατολισμό τους και την εδαφολογική σύνθεση, όσο και από τη θαλασσινή αύρα που δροσίζει τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, το Cabernet Sauvignon βρήκε τις τέλειες συνθήκες για να ξεδιπλώσει την πιο ντελικάτη πλευρά του. Οι 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια του χάρισαν ακόμη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.
Το Cabernet Sauvignon 2013 του Κτήματος Χατζηγεωργίου είναι ένα από τα μεγάλα ελληνικά κόκκινα κρασιά με φανατικούς φίλους και συλλέκτες που φροντίζουν να εξαφανίζουν κάθε διαθέσιμη φιάλη. Αν δεν είσαι ήδη ένας από αυτούς, σίγουρα θα γίνεις.
Απόλαυσέ το τώρα ή παλαίωσέ το για 5 – 6 χρόνια ακόμη.