ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Carmenere 2019 - Primus
Primus

CARMENERE 2019 - PRIMUS

  Χιλή
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

93 pts από Tim Atkin και 91 pts από Wine Enthusiast!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Primus Apalta Carmenere είναι ένα πληθωρικό κόκκινο κρασί με εντυπωσιακή τυπικότητα και πολυπλοκότητα, με φοβερή σχέση ποιότητας τιμής. Καταφέρνει κάθε χρόνο και σκαρφαλώνει πολύ ψηλά στη βαθμολογική κλίμακα. Συγκεκριμένα, η χρονιά του 2019 έχει πάρει 93 pts από τον Tim Atkin και 91 pts από το Wine Enthusiast.

H ιστορία έχει ως εξής. Πριν πολλά πολλά χρόνια ζήτησαν να φυτέψουν Merlot στη Χιλή. Ζήτησαν λοιπόν κλήματα από τη Γαλλία αλλά κάποιο μπλέξιμο έγινε και τους έστειλαν Carmenere. Αυτό το μοιραίο λάθος έμελλε να είναι καρμικό και πλέον το Carmenere έχει γίνει το εθνικό σταφύλι της Χιλής και πραγματικά μεγαλουργεί στο Χιλιανό έδαφος, δίνοντας πλούσια ζουμερά κόκκινα κρασιά με φυτικές νότες. Ακριβώς ένα τέτοιο κρασί είναι και το Primus Apalta Carmenere. Tα σταφύλια προέρχονται από τη διάσημη αναπαραγωγική ζώνη Apalta, από αμπέλια που καλλιεργούνται βιολογικά. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες και έπειτα ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 18% καινούργια. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο, με βελούδινες τανίνες, ότι πρέπει για έντονα πιάτα κρεατικών.

Δοκίμασε το Primus Apalta Carmenere τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Primus Apalta Carmenere έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, μύρτιλου, δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, βιολέτας, αρακά, βανίλιας, καπνού, πιπεριού και μαύρης σοκολάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Τα ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες ευκάλυπτου, τσαγιού, λεβάντας, βανίλιας, κέδρου και κακάο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Apalta, Χιλή
Ποικιλία Carmenere
Αρώματα Βύσσινο, μύρτιλο, δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, βιολέτα, αρακά, βανίλια, καπνός, πιπέρι, μαύρη σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CARMENERE 2019 - PRIMUS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σιγομαγειρεμένες στηθοπλευρές μοσχαρίσιες με μπαχαρικά, burger, χοιρινά παΐδακια με hoisin sauce

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}