ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Casanuova Chianti Classico 2017 - Fattoria Nittardi
Fattoria Nittardi

CASANUOVA CHIANTI CLASSICO 2017 - FATTORIA NITTARDI

  Ιταλία / Τοσκάνη
€32,90
28.10
€28,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Κορυφαίο Chianti με την ετικέτα του αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Casanuova di Nittardi 2017 Chianti Classico είναι εκτός από κορυφαίο Chianti, ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί μιας και η ετικέτα του είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη. Η χρονιά του 2017 έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές (93pts από τον James Suckling) αλλά αυτό που την καθιστά απόλυτα συλλεκτική και βαθιά συναισθηματική, είναι σίγουρα η ετικέτα και το περιτύλιγμα της!

Το οινοποιείο Nittardi έχει μεγάλη ιστορία που ξεκινά το 16o αιώνα, όταν ήταν στα χέρια του Michelangelo Buonarroti. Όσο ο Michelangelo ζωγράφιζε την Cappella Sistina απέκτησε σχέσεις με τον Πάπα και έτσι του έστελνε κάθε χρόνο κρασιά. Αυτή είναι μια παράδοση που συνεχίζει μέχρι και σήμερα καθώς τα κρασιά της κάθε χρονιάς παρουσιάζονται πρώτα στον Πάπα! To 1982 το οινοποιείο πέρασε στα χέρια του Peter Femfert και της συζύγου του, Stefania Canali. Ο Peter και η Stefania αποφάσισαν να αποτίνουν φόρο τιμής στον Michelangelo και έτσι κάθε χρόνο, εδώ και 38 χρόνια, η ετικέτα του Casanuova di Nittardi σχεδιάζεται από κάποιον καλλιτέχνη. Φέτος είναι η χρονιά του Μίκη Θεοδωράκη. Η ετικέτα που σχεδίασε αναπαριστά μια μελωδία ενώ το περιτύλιγμα έχει αποτυπωμένο τον κοσμικό χάρτη του δημιουργικού του σύμπαντος. Το περιεχόμενο της φιάλης προέρχεται από την ποικιλία Sangiovese και συγκεκριμένα από το αμπελοτόπι Vigna Doghessa. Το κρασί παλαιώνει για 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, κυρίως δεύτερης χρήσης (μόνο το 10% αυτών είναι καινούργια). Έπειτα εμφιαλώνεται και ωριμάζει για κάποιους μήνες στη φιάλη, παραμένοντας στο κελάρι του οινοποιείου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου και βατόμουρου πλαισιωμένα από γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά αλλά και κάποιες βοτανικές νύξεις. Ζουμερό στόμα, με πλούσιο φρούτο, μέτριο προς πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες(+) αλλά καλοδουλεμένες ταννίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά, βοτανικές νύξεις.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CASANUOVA CHIANTI CLASSICO 2017 - FATTORIA NITTARDI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσια παϊδάκια με μελιτζάνα και τομάτα, μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες ή μια bistecca alla fiorentina.

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}