ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cava 2005 - Κτήμα Φράγκου
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ελάχιστες, τελευταίες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν πέφτει στα χέρια σου ένα αληθινό διαμάντι του ελληνικού αμπελώνα, όπως η Cava Φράγκου 2005, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μοιραστείς την τύχη σου με μερικούς (λίγους) ακόμα τυχερούς! Οι τελευταίες, ελάχιστες φιάλες του Cava Fragou 2005 είναι εδώ αλλά όχι για πολύ…

Η οικογένεια Φράγκου έχει βαθιά σχέση με το κρασί μιας και ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο το 1934, στα Σπάτα Αττικής. Το 1990, η Ασημίνα Φράγκου αναπαλαίωσε και εκμοντέρνισε το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την τεράστια επιτυχία των νέων κρασιών του οινοποιείου και οδήγησε σε επέκταση των δραστηριοτήτων της οικογένειας στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, το 2002, απέκτησαν ένα αμπελοτόπι στην Τριφυλία της Μεσσηνίας, με μικροκλίμα και έδαφος ιδανικό για Cabernet Sauvignon και Merlot. Τα κρασιά του οινοποιείου απέκτησαν σύντομα φανατικό κοινό και έκαναν την Τριφυλία γνωστή για τα κόκκινα κρασιά της.

H Cava Φράγκου ήταν το καλύτερο από αυτά και το στολίδι του οινοποιείου. Το κλασικό blend, Merlot και Cabernet Sauvignon, παλαίωνε σε καινούργια, γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Έπειτα το κρασί παρέμενε για αρκετούς μήνες στο κελάρι του οινοποιείου.

Από το 2015 τα ίχνη του οινοποιείου της Τριφύλιας χάνονται και αυτό κάνει την Cava Φράγκου 2005 ένα πολλαπλά συλλεκτικό κρασί, με αρκετό δρόμο μπροστά του. Παράλληλα, δεν βρίσκουμε συχνά Bordeaux blends 15 ετών (και μάλιστα ελληνικά) που να διατηρούν το σφρίγος και τη δομή τους, έχοντας αποκτήσει πραγματικά απίθανη πολυπλοκότητα, σε αυτή την τιμή.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο γκρενά χρώμα και μεθυστική μύτη, γεμάτη αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως σύκο και δαμάσκηνο αλλά και ώριμου μαύρου κερασιού, βύσσινου και φραγκοστάφυλου. Νότες βανίλιας, δέρματος, τσαγιού, πιπεριού, μοσχοκάρυδου, καφέ και πικρής σοκολάτας συμπληρώνουν το πολύπλοκο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Σύκο, δαμάσκηνο, κεράσι, μαρμελάδα βύσσινο, κανέλα, βανίλια, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αστεροειδής γλυκάνισος, τσάι, εσπρέσο, κακάο, μανιτάρι και κέδρος πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2005
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τριφυλία, Μεσσηνία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Δαμάσκηνο, σύκο, κεράσι, μαρμελάδα βύσσινο, κανέλα, βανίλια, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αστεροειδής γλυκάνισος, τσάι, εσπρέσο, κακάο, μανιτάρι, κέδρος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CAVA 2005 - ΚΤΗΜΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ριζότο με τρούφα και cecina, μοσχαράκι bourguignon, ή μια ταλιάτα προβατίνας.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}