ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
44k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Cava 2012 - Κτήμα Φράγκου
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δεν βρίσκεις συχνά ελληνικά Bordeaux blends 8 ετών με τέτοια δομή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Φήμες λένε πως το 2012 ήταν ίσως η τελευταία χρονιά που κυκλοφόρησε το μαγικό κρασί Cava Φράγκου 2012. Τα ίχνη του οινοποιείου χάνονται το 2015, αφήνοντας πίσω ένα κλασικό και εντυπωσιακό κόκκινο κρασί, που 8 χρόνια μετά είναι απλά συγκλονιστικό!

Η οικογένεια Φράγκου έχει πολύχρονη πορεία στο κρασί, μιας και ξεκίνησε τα πρώτα βήματά της στο χώρο το 1934, στα Σπάτα Αττικής. Το 1990, η Ασημίνα Φράγκου αναπαλαίωσε το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις της στα Μεσόγαια Αττικής. Αυτό οδήγησε στην επιτυχία των νέων κρασιών του οινοποιείου και έτσι η οικογένεια αποφάσισε να επεκτήνει τις δραστηριότητες της και στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, το 2002, απέκτησαν ένα αμπελοτόπι στην Τριφυλία της Μεσσηνίας, με ιδιαίτερο μικροκλίμα και ιδανικό έδαφος για την καλλιέργεια Cabernet Sauvignon και Merlot.

Τα κρασιά του οινοποιείου απέκτησαν σύντομα φανατικό κοινό και έκαναν την Τριφυλία γνωστή για τα κόκκινα, σε στυλ Bordeaux, κρασιά της. H Cava Φράγκου ήταν η ναυαρχίδα και το στολίδι του οινοποιείου. Το κλασικό blend, Merlot και Cabernet Sauvignon, παλαίωνε σε καινούργια, γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Έπειτα, παρέμενε για αρκετούς μήνες στο κελάρι του οινοποιείου μέχρι να αποφασίσουν πως είναι έτοιμο.

Οι δυο βασικοί λόγοι για να το αποκτήσεις είναι, πρώτον, πως οι ελάχιστες, τελευταίες φιάλες της Cava Φράγκου 2012 είναι απόλυτα συλλεκτικές και δεύτερον, δεν βρίσκεις συχνά ελληνικά Bordeaux blends 8 ετών με τέτοια δομή και πραγματικά απίθανη πολυπλοκότητα, σε αυτή την τιμή!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Μύτη πολύπλοκη που ξεδιπλώνεται αργά με αρώματα δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, αποξηραμένου κράνου, μύρτιλου και βύσσινου. Νύξεις βανίλιας, καπνού, δέρματος, πούρου, κανέλας, μοσχοκάρυδου και καφέ συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και οξύτητα και υψηλές αλλά πολύ ώριμες και ζουμερές τανίνες. Μαρμελάδα κεράσι, δαμάσκηνο, κακάο, ευκάλυπτος, τσάι, βατόμουρο, βανίλια, δέρμα, καπνός, μπαχάρι και πιπέρι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τριφυλία, Μεσσηνία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, αποξηραμένο κράνο, μύρτιλο, βύσσινο, βανίλια, καπνός, δέρμα, πούρο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καφές, ευκάλυπτος, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CAVA 2012 - ΚΤΗΜΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, πιάτα κυνηγιού ή ζυμαρικά με κιμά.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}