Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Château La Prade 2009
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δες πως είναι τα πολύ καλά Bordeaux!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Château La Prade 2009 είναι ένα απίθανο Bordeaux με τιμή που σε κάνει να κοιτάς και να ξανακοιτάς μήπως βλέπεις λάθος. Το λατρέψαμε για τη φρεσκάδα (παρά τα 10 χρονάκια του) και την εντυπωσιακή πολυπλοκότητά του. Όταν είδαμε την τιμή του τρίβαμε τα μάτια σας και αναρωτιόμασταν πως και σταθήκαμε τόσο τυχεροί!

Το Château La Prade είναι ένα boutique οινοποιείο στην περιοχή Cotes de Francs, το μικρότερο σε μέγεθος, αναγνωρισμένο appellation του Bordeaux. To 2000 πέρασε στα χέρια του Nicolas Thienpont, ενώ μέχρι τότε ανήκε στην περίφημη οικογένεια Thierry Valette (Chateau Troplong MondotStEmilion). Τα αμπέλια έχουν ηλικία 40 ετών κατά μέσο όρο, ενώ ακολουθείται οινοποίηση με ολόκληρα τσαμπιά, σε τσιμεντένιες δεξαμενές. To 50% ωριμάζει σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια για 15 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί ζουμερό και φρουτώδες, με απόλυτη ισορροπία και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Η χρονιά του 2009 είναι 100% Merlot και έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές και βαθμολογίες. Δικαίως μιας και ήταν μια πολύ καλή χρονιά και ίσως μια από τος πιο ακριβότερες χρονιές για το Bordeaux.

Ευτυχώς για σένα, έχουμε εξασφαλίσει κάποιες λίγες φιάλες από το διαμαντάκι Château La Prade 2009!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες.

Μύτη που κατακλύζεται από κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο και φράουλα. Νότες από μανιτάρι, κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, βούτυρο και φύλλα τσαγιού χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Στο στόμα είναι ζουμερό και πληθωρικό με μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Η εντυπωσιακή συμπύκνωση του εκφράζεται σαν κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο και μαρμελάδα μύρτιλο. Γλυκά μπαχάρια, βρεγμένα φύλλα, μαύρο τσάι και λεβάντα συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο. Η μακρά επίγευση που θυμίζει κακάο σε κερδίζει σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2009
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα μύρτιλο, γλυκά μπαχάρια, βρεγμένα φύλλα, μαύρο τσάι, λεβάντα, κακάο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16%
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHÂTEAU LA PRADE 2009

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}