ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chamoz Cdjr 2023 - Domaine De La Borde
Domaine de la Borde

CHAMOZ CDJR 2023 - DOMAINE DE LA BORDE

  Γαλλία / Jura
€65,50
€57,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το terroir του Jura που θα ζήλευαν και στη Βουργουνδία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τα κόκκινα του Jura φημίζονται για κομψότητα και εκφραστικό κόκκινο φρούτο που θα ζήλευαν και στη Βουργουνδία. Έτσι ακριβώς είναι και το Les Chamoz 2023 Domaine de la Borde, ένα κρασί από τις τοπικές ποικιλίες και από τα χέρια του Julien Mareschal, ενός πολλά υποσχόμενου οινοποιού και λάτρη της ήπιας “φυσικής” οινοποίησης!

Ο Julien Mareschal είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς οινοποιούς της γενιάς του. Ο Julien δεν κληρονόμησε αμπελώνες ούτε μεγάλες εκτάσεις. Γεννήθηκε μακριά από τον κόσμο του κρασιού αλλά αποφάσισε να σπουδάσει γεωπονία και οινολογία, και ταξίδεψε σε διάφορες χώρες για να αποκτήσει εμπειρία σε διαφορετικά οινοποιεία. Από όλα τα μέρη που είδε, ήταν o Jura, με το ιδιαίτερο μικροκλίμα του, τα ασβεστολιθικά εδάφη του, πλούσια σε άργιλο, και την πλούσια αλλά συχνά παραγνωρισμένη οινική του παράδοση, που τον κέρδισε. Το 2003, μόλις 23 ετών, εγκαταστάθηκε στο Pupillin, ένα μικρό χωριό που θεωρείται “ιερός τόπος” για τους λάτρεις του Ploussard, και ξεκίνησε να καλλιεργεί τα πρώτα του στρέμματα. Από την αρχή, στόχος του ήταν να δημιουργήσει κρασιά που να εκφράζουν με απόλυτη καθαρότητα τον χαρακτήρα του τόπου.

Το Domaine de la Borde, το οποίο δημιούργησε και συνεχίζει να διαχειρίζεται ο ίδιος, είναι σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα μικρά οινοποιεία του Jura. Οι ετικέτες του, όπως το “Les Chamoz”, έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, και συχνά εξαντλούνται πριν καν κυκλοφορήσουν. Το Domaine de la Borde εκτείνεται σε περίπου 5 εκτάρια, με αμπελώνες που φτάνουν σε υψόμετρο έως και τα 550 μέτρα — από τα υψηλότερα του Jura. Η ποικιλομορφία των εδαφών, με κυρίαρχα τα μπλε και γκρι αργιλώδη, προσφέρει ένα μοναδικό υπόβαθρο για την καλλιέργεια ποικιλιών όπως Ploussard, Trousseau, Chardonnay, Savagnin, αλλά και σπάνιες τοπικές όπως Enfariné και Petit Béclan.

Η καλλιέργεια είναι βιολογική και σε μεγάλο βαθμό βιοδυναμική, με απόλυτο σεβασμό στη φύση. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά, τα σταφύλια τρυγούνται με το χέρι, και η ζύμωση γίνεται αποκλειστικά με γηγενείς ζύμες. Πολλά από τα κρασιά εμφιαλώνονται χωρίς προσθήκη θειωδών, ή με ελάχιστη ποσότητα μόνο στην εμφιάλωση, διατηρώντας έτσι την αυθεντικότητα τους.

Το Les Chamoz 2023 Domaine de la Borde συγκεκριμένα αποτελείται από Trousseau, Poulsard, Enfarinés και Petit Béclan, που ζυμώνουν με γηγενείς ζύμες και με 50% ολόκληρα τσαμπιά. Το κρασί έπειτα ωριμάζει σε συνδυασμό ανοξείδωτων δεξαμενών και ουδέτερων γαλλικών βαρελιών. Φυσικά εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σύμφωνα με την ηπίων παρεμβάσεων φιλοσοφία του Julien.

Οι φιάλες είναι περιορισμένες οπότε κάνε τώρα μια φιάλη δική σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει φωτεινό ρουμπινί χρώμα και ζωηρά αρώματα κερασιού, φράουλας, ροδιού και κράνου που πλαισιώνονται από ανθικές και βοτανικές νότες.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες ταννίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως κεράσια, φράουλες και σμέουρα μπλέκονται με νότες λουλουδιών, πιπεριού και γραφίτη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Jura, Γαλλία
Ποικιλία Ploussard, Trousseau, Chardonnay, Savagnin, Enfariné, Petit Bécla
Αρώματα κεράσι, φράουλα, ρόδι, κράνο, ανθικές και βοτανικές νότες
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHAMOZ CDJR 2023 - DOMAINE DE LA BORDE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πλατό αλλαντικών, carpaccio μοσχάρι, πλούσια τυριά όπως Reblochon.

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}