ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
45k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Chateau Julia Merlot 2019 - Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

CHATEAU JULIA MERLOT 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
€20,20
€17,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 6 μέρες

O Michel Rolland ξέρει, όσο λίγοι, να κάνει θαύματα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Chateau Julia Merlot Domaine Costa Lazaridi, είναι ένα ερυθρό κρασί παγκόσμιας κλάσης με τον διάσημο, ιπτάμενο οινολόγο, Michel Rolland στα ηνία! O Michel Rolland έχει σαν βάση του το Bordeaux και ξέρει, όσο λίγοι, να κάνει θαύματα με το Merlot και το Cabernet Sauvignon!

Ένα τέτοιο θαύμα είναι και το Chateau Julia Merlot Domaine Costa Lazaridi, το οποίο είναι ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά ελληνικά κρασιά. Τη βάση του αποτελούν τα σταφύλια από τα αμπέλια του κτήματος στη Δράμα, που μαζεύονται μόνο όταν φτάσουν στο τέλειο σημείο ωρίμασης. Έπειτα ακολουθεί κλασική ερυθρή οινοποίηση και ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (το 40% καινούργια), για τουλάχιστον 12 μήνες. Η εντυπωσιακή δομή και η πολυπλοκότητά του προκαλούν κάθε χρόνο βροχή διακρίσεων. Μάλλον δίκιο είχε ο Κώστας Λάζαρίδης που επέλεξε τον Michel Rolland για να συνθέσει τα επικά, κόκκινα κρασιά του!

Το Chateau Julia Merlot Domaine Costa Lazaridi είναι ένα κρασί για στιγμές άκρατης κρεοτοφαγίας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Εντυπωσιακά αρώματα δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, βατόμουρου, μύρτιλου, βανίλιας, κανέλας, καπνού, πιπεριού και σοκολάτας πλημμυρίζουν τη μύτη. Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και στιβαρές τανίνες. Μαρμελάδα κεράσι, μαύρο δαμάσκηνο και βατόμουρο συνδυάζονται με νότες βανίλιας, μπαχαριού, γαρύφαλλου, καραμέλας, σοκολάτας και καφέ.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Δαμάσκηνο, βατόμουρο, μύρτιλο, κανέλα, καπνός, πιπέρι, μαρμελάδα κεράσι, βανίλια, μπαχάρι, γαρύφαλλο, καραμέλα, σοκολάτα, καφές.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU JULIA MERLOT 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα ζουμερό rib-eye, σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με λαχανικά ή ένα ραγού από αγριογούρουνο και μπαχαρικά.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}