ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Kirwan 2015 - Chateau Kirwan
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

93pts από James Suckling, Jeb Dunnuck αλλά και 17.5/20 από Jancis Robinson!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Chateau Kirwan 2015 έχει λάβει 93pts από τον James Suckling και τον Jeb Dunnuck αλλά και 17.5/20 από τη Jancis Robinson. Και όταν η Jancis δίνει τέτοιες βαθμολογίες τα πράγματα είναι σοβαρά, πολύ σοβαρά. Αν δε σου φτάνουν αυτά θα σου πούμε πως ήταν ένα από τα αγαπημένα κρασιά του Thomas Jefferson.

Το Chateau Kirwan βρίσκεται στο μυθικό χωριό του Margaux, στο οροπέδιο Cantenac και ανήκει στα Third Growths, με βάση την κατηγοριοποίηση του 1855. Από το 1926 έχει περάσει στα χέρια της οικογένειας Schÿler. Η φιλοσοφία τους μέχρι και σήμερα είναι να κάνουν κρασιά με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις (πριν καν γίνει της μόδας). Για το λόγο αυτό αποκαλούν τους εαυτούς τους «βοηθούς κρασιού» και όχι οινοποιούς.

Το χαρμάνι του Chateau Kirwan αποτελείται από 50% Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 10 % Cabernet Franc και 5 % Petit Verdot. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες, γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 18 μήνες, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 50% καινούργια. Το αποτέλεσμα είναι αιθέριο και παράλληλα δυναμικό ενώ η χρονιά του 2015 είναι μια χρονιά που όπως λένε και οι ίδιοι, την περίμεναν χρόνια.

Η Jancis λέει πως μπορεί να παλαιώσει μέχρι το 2040 αλλά ποιος αντέχει να περιμένει.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Chateau Kirwan έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, βανίλιας, κέδρου, πιπεριού, κανέλας, γλυκόριζας, καπνού και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μέτριες (+) αλλά καλοδουλεμένες τανίνες. Πυκνά μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχάρια, μωβ άνθη, κακάο, μαύρο τσάι και πούρο γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot
Αρώματα Μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, βανίλια, κέδρο, πιπέρι, κανέλα, γλυκόριζα, καπνό, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU KIRWAN 2015 - CHATEAU KIRWAN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μοσχαράκι κρασάτο, φιλέτο ελαφιού με σάλτσα bordelaise, πανσέτα σιγοψημμένη με five spices

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}