To Chateau Kirwan 2015 έχει λάβει 93pts από τον James Suckling και τον Jeb Dunnuck αλλά και 17.5/20 από τη Jancis Robinson. Και όταν η Jancis δίνει τέτοιες βαθμολογίες τα πράγματα είναι σοβαρά, πολύ σοβαρά. Αν δε σου φτάνουν αυτά θα σου πούμε πως ήταν ένα από τα αγαπημένα κρασιά του Thomas Jefferson.
Το Chateau Kirwan βρίσκεται στο μυθικό χωριό του Margaux, στο οροπέδιο Cantenac και ανήκει στα Third Growths, με βάση την κατηγοριοποίηση του 1855. Από το 1926 έχει περάσει στα χέρια της οικογένειας Schÿler. Η φιλοσοφία τους μέχρι και σήμερα είναι να κάνουν κρασιά με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις (πριν καν γίνει της μόδας). Για το λόγο αυτό αποκαλούν τους εαυτούς τους «βοηθούς κρασιού» και όχι οινοποιούς.
Το χαρμάνι του Chateau Kirwan αποτελείται από 50% Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 10 % Cabernet Franc και 5 % Petit Verdot. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες, γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 18 μήνες, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 50% καινούργια. Το αποτέλεσμα είναι αιθέριο και παράλληλα δυναμικό ενώ η χρονιά του 2015 είναι μια χρονιά που όπως λένε και οι ίδιοι, την περίμεναν χρόνια.
Η Jancis λέει πως μπορεί να παλαιώσει μέχρι το 2040 αλλά ποιος αντέχει να περιμένει.