ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau La Gaffeliere 2010 1er Grand Cru Classe B
Chateau La Gaffeliere

CHATEAU LA GAFFELIERE 2010 1ER GRAND CRU CLASSE B

  Γαλλία / Bordeaux
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια θρυλική χρονιά, με 97pts από James Suckling, 95pts από Robert parker και 95pts Wine Enthusiast.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Chateau La Gaffeliere 1er Grand Cru Classe B 2010 είναι ένα κλασικό και αγαπημένο κόκκινο κρασί από το μυθικό Saint-Emilion, που συνδυάζει τα γλυκά, βανιλάτα αρώματα με πυκνό φρούτο και εντυπωσιακή, ρωμαλέα δομή. Οι βαθμολογίες από James Suckling (97pts), Robert parker (95pts) και Wine Enthusiast (95pts) δείχνουν πως πρόκειται για ένα εκπληκτικό κρασί σε μια θρυλική χρονιά!

To πανέμορφο οινοποιείο με τα μωσαϊκά του 4ου αιώνα βρίσκεται στο Saint-Emilion, το μεσαιωνικό χωριό της δεξιάς όχθης του Bordeaux, που φημίζεται για τα Merlot-based κρασιά του. Το έδαφος του Saint-Emilion είναι αργιλοπηλώδες και είναι υπεύθυνο για την πλούσια δομή και την συμπύκνωση των κρασιών. Τα Merlot του Saint-Emilion δε μοιάζουν με άλλα στον κόσμο, καθώς αποτυπώνουν μοναδικά το ιδιαίτερο terroir του.

Το Chateau La Gaffeliere 1er Grand Cru Classe B 2010 είναι ένα τέτοιο εξαιρετικό παράδειγμα. Τα σταφύλια προέρχονται τόσο από λόφους όσο και από επίπεδες πλαγιές. Ο συνδυασμός τους δίνει ισορροπία, πολυπλοκότητα και χαρακτήρα στο κρασί. Τα χαρμάνι αποτελείται από 80% Merlot και 20% Cabernet Franc. To κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 20 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι έντονο και πληθωρικό, απολαυστικό τώρα αλλά και τα επόμενα 10 χρόνια.

Το Chateau La Gaffeliere 1er Grand Cru Classe B 2010 είναι ένα κρασί που αξίζει να έχεις στη συλλογή σου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μύτη μεθυστική, με έντονα αρώματα δαμάσκηνου, κερασιού, μούρου, φραγκοστάφυλου, βιολέτας, ευκάλυπτού, καπνού, πούρου, βανίλιας, κανέλας, γαρύφαλλου, πιπεριού και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, υψηλή οξύτητα και ρωμαλέες τανίνες. Το πυκνό ώριμο κόκκινο και μαύρο φρούτο παντρεύεται με γλυκά μπαχάρια, κακάο, καφέ, τσάι και κέδρο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Merlot , Cabernet Franc
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, μούρο, βανίλια, πιπέρι, τσάι, καπνός, κέδρος, πούρο, βιολέτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16%
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU LA GAFFELIERE 2010 1ER GRAND CRU CLASSE B

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ζουμερό burger, μοσχαράκι κοκκινιστό ή ένα rib-eye με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}