ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Lagrange 2015 - Chateau Lagrange
Chateau Lagrange

CHATEAU LAGRANGE 2015 - CHATEAU LAGRANGE

  Γαλλία / Bordeaux
€90,70
€83,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

95pts από Wine Enthusiast, 94pts από James Suckling, 93pts από Wine Advocate και 93pts από Decanter! Τι άλλο να πούμε;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chateau Lagrange 2015 είναι ένα μυθικό κρασί από το Saint Julien, από ένα Chateau Third Growth σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του 1855. Η εξαιρετική χρονιά του 2015 έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές όπως 95pts από Wine Enthusiast, 94pts από James Suckling, 93pts από Robert Parker’s Wine Advocate και 93pts από Decanter.

Το Chateau Lagrange είναι ένα από τα ιστορικά chateau της περιοχής με ιστορία που ξεκινά από το 17ο αιώνα. Από το τιμόνι του έχουν περάσει αρκετοί και διάσημοι οινοποιοί και negociants αλλά από το 1983 είναι ιδιοκτησία της εταιρίας Suntory. Αυτό ξένισε αρκετούς στην αρχή μιας και πρόκειται για μια Γιαπωνέζικη εταιρία αλλά η επένδυση τους στο chateau είχε θεαματικά αποτελέσματα, με τα κρασιά να είναι κάθε χρόνο και πιο εντυπωσιακά χωρίς να χάνουν όμως την αυθεντικότητα τους.

Το χαρμάνι του Chateau Lagrange 2015 αποτελείται από 70% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot και 6% Petit Verdot. Ακολουθούν πιστά την κλασσική γαλλική οινοποίηση και το στυλ της περιοχής και πατάνε πάνω σε αρκετό νέο βαρέλι (24 μήνες σε 60% νέα βαρέλια) και πληθωρικές ρωμαλέες τανίνες που θα κατακτήσουν τους λάτρεις του Bordeaux αλλά και του καλού κόκκινου κρασιού γενικότερα.

Απόλαυσε το τώρα ή τα επόμενα χρόνια!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Chateau Lagrange 2015 έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, κράνου, κερασιού, δαμάσκηνου, βανίλιας, πούρου, καπνού, ευκάλυπτου, βιολέτας, πιπεριάς και λεβάντας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, έντονες τανίνες και ζουμερή, υψηλή οξύτητα. Τα κόκκινα φρούτα πρωταγωνιστούν, πλαισιωμένα από πικάντικες και βοτανικές νότες σε ένα φόντο γλυκού καπνού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Αρώματα Βύσσινο, κράνο, κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, πούρο, καπνό, ευκάλυπτο, βιολέτα, πιπεριά, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU LAGRANGE 2015 - CHATEAU LAGRANGE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με σπετσοφάι, striploin βοδινό, ραγού αγριογούρουνο με παπαρδέλες

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}