ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Lilian Ladouys 2016 - Chateau Lilian Ladouys
Chateau Saint Cosme

CHATEAU LILIAN LADOUYS 2016 - CHATEAU LILIAN LADOUYS

  Γαλλία / Bordeaux
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

93pts από James Suckling, 92pts από Decanter, 92pts από Jeb Dunnuck και 91pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chateau Lilian Ladouys είναι αυτό το μπορντουδάκι στου οποίου τη θέα παραληρούν όλοι οι οινοκριτικοί. Η χρονιά του 2016 πήρε 93pts από James Suckling, 92pts από Decanter, 92pts από Jeb Dunnuck και 91pts από Robert Parker και μάλιστα η πρόταση τους ήταν να το απολαύσεις από το 2022 μέχρι το 2032 οπότε αν θες να δοκιμάσεις ένα απολαυστικό Bordeaux τώρα ή τα επόμενα χρόνια χωρίς να τινάξεις την μπάνκα στον αέρα τότε μόλις βρήκες το κρασί σου.

Το Chateau Lilian Ladouys βρίσκεται στο Saint Estephe και ανήκει στην κατηγορία cru Bourgeois Exceptionnel, την υψηλότερη διάκριση της κατηγορίας cru bourgeois. Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά από το 16ο αιώνα και την οικογένεια La Doys. Αργότερα πέρασε στα χέρια της οικογένειας Barres όπου και ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του. Τον 20ο αιώνα στο τιμόνι του chateau βρέθηκαν οι Christian and Lilian Thiébolt οι οποίοι έδωσαν στο chateau την μορφή που έχει σήμερα αλλά και το όνομά του. Από το 2008 ιδιοκτήτες είναι η οικογένεια Lorenzetti που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Bordeaux. Από τότε ξεκίνησε η χρυσή εποχή του chateau καθώς το 2011 βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα κρασιά του Wine Spectator και αργότερα ξεχώρισε σαν το τέταρτο καλύτερο κρασί του Saint Estephe, ανάμεσα σε μεγαθήρια.

Οι αμπελώνες του απλώνονται σε 80 εκτάρια στο οροπέδιο Cos και από το 2020 πήραν πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας. Το χαρμάνι για τη χρονιά του 2016 αποτελείται από 62% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon και 6% Petit Verdot. Το κρασί ωριμάζει για 15 μήνες σε καινούργια (30%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και ζουμερό.

Οι φιάλες είναι αυστηρά περιορισμένες.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Chateau Lilian Ladouys έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εκρηκτική μύτη με νότες 

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και ρωμαλέες τανίνες. Ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, βιολέτες, ευκάλυπτος, βανίλια, πιπέρι και σοκολάτα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Αρώματα Βατόμουρο, κεράσι, κέδρο, βανίλια, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μωβ λουλούδια, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU LILIAN LADOUYS 2016 - CHATEAU LILIAN LADOUYS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με rib eye, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με κόκκινο κρασί, πρόβεια burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και Brie

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}