ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Maison Blanche 2016
€34,10
€29,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πανέμορφο, κλασικό Bordeaux!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Chateau Maison Blanche Montagne-Saint-Emilion 2016 είναι το μεγάλο αδερφάκι του Les Piliers που λάτρεψες. Και όταν λέμε μεγάλο, εννοούμε πολύ μεγάλο! Το απίθανο αυτό κρασί από το Montagne-Saint-Emilion φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα της περιοχής και αν δεν πιστεύεις εμάς, πίστεψε τον James Suckling που του έδωσε 92 pts!

Η οικογένεια Despagne ασχολείται με την αμπελουργία και το κρασί στο Saint Emilion από το 1812. Όσο να πεις, έχουν αρκετά χρόνια εμπειρίας, τόσο στην καλλιέργεια, όσο και στην οινοποίηση. Από το 2009 το οινοποιείο έχει πιστοποίηση για βιολογική καλλιέργεια και από το 2013 για βιοδυναμική καλλιέργεια. Ο Nicolas είναι αεικίνητος και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του για παραπάνω από 5 λεπτά. Αντιθέτως, ψάχνει συνεχώς τι, πως και γιατί για οτιδήποτε αφορά τη γη και το κρασί του. Εμπνευσμένος από το Chateau Palmer και το Chateau Margaux, φύτεψε πορτοκαλιές και άλλα δέντρα ανάμεσα στα αμπέλια του. Δεν είναι μυστικό πως η κλιματική αλλαγή έχει φέρει τα πάνω κάτω στο Bordeaux.

Για το λόγο αυτό ο Nicolas τόλμησε και άλλαξε τη σύσταση των αμπελώνων του, φυτεύοντας στη θέση του Merlot, Cabernet Franc. Κράτησε όμως τα καλύτερα αμπέλια Merlot, ηλικίας 50 ετών, στα καλύτερα σημεία για τη ναυαρχίδα του οινοποιείου. Έτσι, το Chateau Maison Blanche Montagne-Saint-Emilion 2016 αποτελείται από κυρίως Merlot και σε μικρότερο ποσοστό από Cabernets (Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon). Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς την προσθήκη διορθωτικών παραγόντων. Το αποτέλεσμα έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου και μοναδική πολυπλοκότητα.

Η χρονιά του 2016 θεωρείται μια από τις καλύτερες για το Chateau Maison Blanche Montagne-Saint-Emilion και οι ειδικοί προτείνουν να το έχει μπροστά του μια δεκαετία τουλάχιστον!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, βύσσινου, μαρμελάδας φραμπουάζ, βανίλιας, κέδρου, πούρου, ευκαλύπτου, πιπεριάς και λεβάντας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, αναζωογονητική οξύτητα και έντονες αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερό και ώριμο βύσσινο, μούρο, δαμάσκηνο και κεράσι μπλέκονται με νότες βανίλιας, καπνού, κανέλας, πιπεριού, τσαγιού και πικρής σοκολάτας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Αρώματα Δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, βύσσινο, μαρμελάδα φραμπουάζ, βανίλια, κέδρος, πούρο, ευκάλυπτος, πιπεριά, λεβάντα, κανέλα, πιπέρι, τσάι, μαύρη σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16%
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHATEAU MAISON BLANCHE 2016

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο με δαμάσκηνα, μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα bordelaise, ή ένα burger με γραβιέρα, παστράμι και πέστο πιπεριάς.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}