ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rouge 2020 - Chateau Marjosse
€21,90
€19,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Bordeaux blend, από τον κορυφαίο Pierre Lurton με 90pts από Robert Parker και James Suckling και 91pts από Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chateau Marjosse Rouge 2020 από το Chateau Marjosse, είναι ένα σούπερ τίμιο και καλοφτιαγμένο μπορντουδάκι από τον maitre του είδους, τον Pierre Lurton, τον «μάγο» πίσω από τα θρυλικά Chateau Cheval Blanc και Chateau d’Yquem. Και όταν λέμε καλοφτιαγμένο εννοούμε 90pts από James Parker και James Suckling, 91pts από Decanter και 94pts από Wine Independent! Μην τρομάζεις αυτή τη φορά όμως δε χρειάζεται να τινάξεις την μπάνκα στον αέρα καθώς η τιμή του είναι τόσο προσιτή που άνετα παίρνεις εξάδα για τα κυριακάτικα τραπέζια.

Το Chateau Marjosse ανήκει σε ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία του Bordeaux, με παράδοση που ξεπερνά τον 19ο αιώνα. Ο Pierre Lurton από την άλλη είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία στο Bordeaux, γνωστός για τη διεύθυνση των δύο από τα πιο κορυφαία chateaux του κόσμου, Chateau Cheval Blanc και Chateau d’Yquem. Η σχέση του με το Chateau Marjosse ήταν καθαρά προσωπική και ξεκίνησε το 1990 μετά από κάποια κτήματα που κληρονόμησε στο Entre-deux-Mers. Στη συνέχεια αγόρασε το ιστορικό οίκημα Chateau Marjosse και έπειτα όλη την ιδιοκτησία και το 2013. Γνωρίζοντας ακριβώς τι πρέπει να κάνει το μετέτρεψε σε ένα νέας γενιάς οινοποιείο, εφαρμόζοντας τεχνικές οινοποίησης που συνήθως βλέπουμε σε Grand Cru κρασιά. Σε όλους τους αμπελώνες, η οινοποίηση γίνεται ανά τμήμα και καταλήγει σε πολύ υψηλής ποιότητας κρασιά, που αναδεικνύουν απόλυτα το διαφορετικό micro-terroir τους!

Η οινοποίηση του Chateau Marjosse Rouge 2020 γίνεται με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα σταφύλια 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 2% Malbec και 8% Cabernet Franc συλλέγονται με το χέρι, ενώ η ζύμωση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ώστε να αποκτήσει αυτή την βελούδινη υφή και την έξτρα πικάντικη πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει τα κρασιά του Bordeaux.

Πλούσιο σε αρώματα μούρων, μύρτιλου, δαμάσκηνου και γλυκόριζας, το Chateau Marjosse Rouge 2020, έχει μια μοναδική αρμονία που θα θέλεις να απολαμβάνεις ξανά και ξανά!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πλούσια αρώματα από μαύρα άγρια μούρα, δαμάσκηνο, μύρτιλο και κασσίς, πλαισιωμένα από νότες γλυκόριζας, πράσινου πιπεριού, καπνού, κέδρου, βανίλιας, ευκάλυπτου και κακάο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μέτριες αλλά βελούδινες ταννίνες. Ζουμερά, ώριμα μαύρα και κόκκινα φρούτα, γλυκόριζα, κακάο, καφές και ευκάλυπτος συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο και γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc
Αρώματα μαύρα μούρα, δαμάσκηνο, μύρτιλο, κασσίς, γλυκόριζα, πράσινο πιπέρι, καπνός, κέδρος, βανίλια, ευκάλυπτος, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 50% για 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14-15 °C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ROUGE 2020 - CHATEAU MARJOSSE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με rib eye, πρόβεια burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και Brie ή σιγομαγειρεμένες μοσχαρίσιες στηθοπλευρές.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}