ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Chateau Porto Carras 2010 - Κτήμα Πόρτο Καρράς
€17,10
€12,71
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα από τα πρώτα και πλέον διαχρονικά, Μεγάλα Ελληνικά Κρασιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To ιστορικό Chateau Porto Carras είναι το μεγάλο κόκκινο, με τη μικρή τιμή, που έθεσε τα θεμέλια για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού. Η κλασική γαλλική οινοποίηση, σε συνδυασμό με τον ανατρεπτικό συνδυασμό γαλλικών και τοπικών ποικιλιών, δίνουν ένα κόκκινο κρασί αξιώσεων.

Το τεράστιο δυναμικό της περιοχής Πλαγιές Μελίτωνα αναγνωρίστηκε από πολύ νωρίς και έτσι το 1982 απέκτησε το δικό του ΠΟΠ. Μάλιστα, είναι το μοναδικό ΠΟΠ στο οποίο επιτρέπονται και γαλλικές ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot. Το χαρμάνι αποτελείται από Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό και Merlot. Το κρασί μετά τη ζύμωση ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες. Εμφιαλώνεται με ήπιο φιλτράρισμα και ωριμάζει για ακόμα έναν χρόνο στη φιάλη πριν φτάσει στο ποτήρι σου.

To Chateau Porto Carras είναι ένα μοναδικό κόκκινο κρασί, που είναι απολαυστικό τώρα αλλά και τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Chateau Porto Carras έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, βατόμουρου, βύσσινου, βανίλιας, κανέλας, μπαχαριού, πιπεριού, κέδρου, καπνού, μαύρου τσαγιού και καφέ.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ώριμα μαύρα και κόκκινα φρούτα, πλαισιώνονται από γλυκά μπαχάρια, καπνό, κακάο, καφέ και νύξεις από αποξηραμένο δαμάσκηνο και σύκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Χαλκιδική
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Λημνιό
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βύσσινο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, κέδρος, καπνός, μαύρο τσάι, καφέ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHATEAU PORTO CARRAS 2010 - ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαγό στιφάδο, σπετζοφάι ή σουτζουκάκια σμυρνέικα.

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}