ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Château Quinault L’Enclos 2019
€80,50
€70,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα γαλαζοαίματο Bordeaux με 94 pts από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Château Quinault L’Enclos 2019 είναι το Bordeaux που έψαχνες εδώ και καιρό. Κομψότητα, ισορροπία, εκφραστικό φρούτο, ωραίο βαρέλι και η εμμονή στη λεπτομέρεια του Cheval Blanc έρχονται, μαζί με 94 pts από τον James Suckling, σε τιμή προκλητικά μικρή. Μην το σκέφτεσαι πολύ, αυτό το δώρο σου αξίζει, κάνε το στον εαυτό σου.

Στο νότιο άκρο της Libourne, λίγα μέτρα από τις καμπύλες του ποταμού Dordogne, απλώνεται ένας από τους πιο ιδιαίτερους «αστικούς» αμπελώνες του Saint‑Émilion: το Château Quinault L’Enclos. Η ιστορία του κτήματος αλλάζει σελίδα το 2008, όταν περνά στην οικογένεια του Cheval Blanc. Από τότε, η ίδια ομάδα –υπό τις οδηγίες του Pierre Lurton– το φροντίζει με την ίδια σχολαστικότητα, στρέφεται στη βιολογική καλλιέργεια (πιστοποιημένη από το 2012) και προσφέρει ένα κρασί που καθρεφτίζει το μικροκλίμα του τόπου αλλά και τη διαχρονική φινέτσα που φέρει η σφραγίδα του Cheval Blanc.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 εντάχθηκε στην επίσημη ταξινόμηση του Saint-Emilion ως Grand Cru Classé. Ωστόσο, μερικά χρόνια αργότερα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Cheval Blanc, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη διαδικασία ταξινόμησης του 2022. Ο ενιαίος αμπελώνας 20 εκταρίων έχει εδάφη πλούσια σε χαλίκι, άμμο και άργιλο και κάποια παλιά αμπέλια, ηλικίας άνω των 50 ετών, πράγμα σπάνιο για την περιοχή.

Για το Château Quinault L’Enclos 2019 το χαρμάνι αποτελείται από 74% Merlot, 12% Cabernet Franc και 14% Cabernet-Sauvignon. Το κρασί ζυμώνει σε δρύινες δεξαμενές, και έπειτα παλιώνει περίπου 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, περίπου 50% νέα, έτσι ώστε το κρασί να αποκτήσει βελούδινη υφή χωρίς να σκεπαστεί το φρούτο.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει εντυπωσιακά αρώματα από μαύρο κεράσι, κόκκινο φραγκοστάφυλο και δαμάσκηνο, νότες γλυκόριζας, πιεριού και μωβ λουλουδιών. Έπειτα από λίγο σοκολάτα, βανίλια, ευκάλυπτος και πούρο κάνουν την εμφάνισή τους.

Στο στόμα είναι ακριβώς ότι θα περίμενες από ένα σύγχρονο Saint‑Émilion: μέτριο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες ταννίνες και δροσιστική οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα μούρα, δαμάσκηνο, κακάο, βανίλια, κέδρος, βιολέτα και λεβάντα συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Αρώματα μαύρο κεράσι, κόκκινο φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, νότες γλυκόριζας, πιπέρι, μωβ λουλούδια, σοκολάτα, βανίλια, ευκάλυπτος, πούρο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHÂTEAU QUINAULT L’ENCLOS 2019

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ραγού μοσχάρι με μανιτάρια, μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα bordelaise και πατάτες dauphinoise και κόκορας παστιτσάδα

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}