ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Rauzan Segla 2013 - Chateau Rauzan Segla
€126,90
€118,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Από τα top οινοποιεία του Margaux, με 93pts από Wine Enthusiast!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι το Château Rauzan-Ségla ένα από τα top οινοποιεία του Margaux; Με βεβαιότητα και δεν το λέμε εμείς αλλά όλος ο οινικός κόσμος! Μάλιστα η χρονιά του 2013 έχει λάβει και 93 Pts από το Wine Enthusiast!

To πανέμορφο αυτό chateau στο υπέροχο χωριό του Margaux ανήκει στα Second Growths, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του 1855. Το chateau ιδρύθηκε αρχικά με το όνομα Domaine de Rauzan το 1661 από τον Pierre Desmezures, μια σημαντική φυσιογνωμία στην ιστορία του Μπορντό, ο οποίος, εκείνη την εποχή, είχε επίσης τα Châteaux Margaux και Latour. Αργότερα πέρασε στον έλεγχο της βαρόνης Ségla, Catherin de Rauzan, η οποία το ονόμασε Rauzan-Ségla. Το 1994, το κτήμα αγοράστηκε από τον γίγαντα της μόδας Chanel, οπότε τώρα ξέρεις από που πηγάζει όλη αυτή η φινέτσα.

Το χαρμάνι αποτελείται από 58% Cabernet Sauvignon, 39% Merlot και Petit Verdot και Cabernet Franc, Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι πυκνό και έντονο και προορίζεται για μακρά παλαίωση.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Château Rauzan-Ségla έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα μαύρου μούρου, δαμάσκηνου, κερασιού, βανίλιας, καπνού, γλυκόριζας, λεβάντας και τσαγιού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Ζουμερά, ώριμα μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχάρια, κακάο, καφές και ευκάλυπτος συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc
Αρώματα Μαύρο μούρο, δαμάσκηνο, κεράσι, βανίλια, καπνό, γλυκόριζα, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU RAUZAN SEGLA 2013 - CHATEAU RAUZAN SEGLA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γιουβέτσι με ουρά και μάγουλα μοσχαρίσια, αρνίσιο κότσι με παπαρδέλες, αγριογούρουνο με μανιτάρια

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}