Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Chateau Pegasus 1999 & 1997
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα δυσεύρετο αγαπημένο ξινόμαυρο, σε δυο σπάνιες, συλλεκτικές παλαιωμένες εκδόσεις του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δυο παλαιωμένες συλλεκτικές μποτίλιες του αγαπημένου ξινόμαυρου Chateau Pegasus αποδεικνύουν τη μοναδική δυναμική της ποικιλίας και την τεράστια δυνατότητα παλαίωσής της.

14άρων και 16 χρόνων αντίστοιχα τα Chateau Pegasus του 1999 και του 1997 είναι δυο συναρπαστικά κρασιά με αξιοζήλευτο βάθος και πολυπλοκότητα, ενισχυμένη από τα έντονα χαρακτηριστικά της παλαίωσης. Διαφορετικά μεταξύ τους, δείχνουν την εξέλιξη της ποικιλίας στο χρόνο.

Απαραίτητη είναι η μετάγγισή τους σε καράφα για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τα απολαύσετε, προκειμένου να απελευθερώσουν τα πολύπλοκα χαρακτηριστικά τους. Επιδέχονται επιπλέον παλαίωση τουλάχιστον 3-4 χρόνων έως την ηλικία των 20.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Chateau Pegasus 1999

Ελαφρύ γκρενά χρώμα, αρκετά διαυγές, με διακριτικές πορτοκαλί ανταύγειες, δείχνει την αντοχή του στο χρόνο.

Στη μύτη κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις με τα αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, κυρίως βατόμουρου και δαμάσκηνου, που συνοδεύονται από κόκκινο πιπέρι, πελτέ ντομάτας και πάστα ελιάς. Ευκάλυπτος, ξύλο, βρεγμένα φύλλα και χώμα δίνουν γήινο τόνο ενώ ο πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας του ολοκληρώνεται με αρώματα σοκολάτας, τσαγιού και δέρματος.

Ο συναρπαστικός του χαρακτήρας συνεχίζεται στο στόμα με το γεμάτο σώμα του να επιδεικνύει εντυπωσιακά διατηρημένη οξύτητα και έντονες, καλά ενταγμένες τανίνες. Στα αρώματα στόματος ξεχωρίζουν δαμάσκηνο, τσάι, σοκολάτα και κόκκινο πιπέρι. Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας, αφήνοντας πικάντικη αίσθηση στο στόμα.

 

Chateau Pegasus 1997

Διαυγές γκρενά χρώμα, εντυπωσιάζει για την ηλικία του.

Πιο κλειστό αρωματικά, θέλει τον χρόνο του για να εκφραστεί. Ώριμο δαμάσκηνο, βατόμουρο και γλυκό βύσσινο συνδυάζονται όμορφα με βιολέτα, ελαφρύ πελτέ ντομάτας, κόκκινο πιπέρι και ξύλο. Ξηροί καρποί, δέρμα και καπνός συμπληρώνουν την πλούσια αρωματική παλέτα.

Στο στόμα, το σώμα είναι γεμάτο, ενώ οι καλοδιατηρημένες τανίνες ισορροπούν απόλυτα με την καλής έντασης οξύτητα που χαρίζει αναπάντεχη δροσιά. Τα αρώματα στόματος είναι έντονα με χαρακτηριστικότερα αυτά του δαμάσκηνου, του καπνού και της σοκολάτας με την τελευταία να παραμένει στη μεγάλης διάρκειας επίγευση.   

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 1999 & 1997
Αλκοόλ
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία ξινόμαυρο 100%
Αρώματα 1999: ώριμα μαύρα φρούτα, πελτές ντομάτας, κόκκινο πιπέρι,πάστα ελιάς, ξύλο, χώμα, βρεγμένα φύλλα. 1997: μαύρα φρούτα, πελτέ ντομάτας, βιολέτα, πιπέρι ξύλο, ξηροί καρποί, δέρμα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU PEGASUS 1999 & 1997

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνοδεύουν πιάτα κηνυγιού και κρεατικά με κόκκινες σάλτσες.

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}