ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateauneuf du Pape Rouge 2017 - Chateau de Beaucastel
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καθηλωτικό! 97 pts James Suckling, 95 pts Robert Parker & 95 pts Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Και Chateauneuf και Chateau de Beaucastel και 97 pts από James Suckling! Όλα τα έχει το Chateauneuf Du Pape 2017 του διάσημου Chateau de Beaucastel! H χρονιά του 2017 είναι μια εξαιρετική χρονιά με φοβερές κριτικές και βαθμολογίες: 95 pts Robert Parker, 95 pts Wine Spectator, 95 pts Decanter!

Πίσω από το Chateau de Beaucastel βρίσκεται η οικογένεια Perrin εδώ και πάνω από 100 χρόνια! Το ιστορικό αυτό Chateau του Ροδανού ιδρύθηκε το 1549 από τον Pierre de Beaucastel και πολύ αργότερα στο τιμόνι του βρέθηκε ο Pierre Tramier. Μετά το 1909 μεταβίβασε το Chateau στο σύζυγο της κόρης του, Pierre Perrin και αυτή ήταν η μαγική στιγμή που στο Chateau de Beaucastel ενώθηκαν οι 2 ιστορικές οικογένειες της Γαλλίας, με την τεράστια οινική κληρονομιά.

Το terroir του Beaucastel είναι αποτέλεσμα της "εδαφολογικής βιαιότητας του Ροδανού", μιας και στο έδαφος του θα συναντήσει κανείς από θαλάσσιο ψαμμίτη μέχρι πέτρες από τις Άλπεις (galets). Μοιάζουν λες και όλα είναι μελετημένα για τα συνθέσουν το απόλυτο terroir για μεγάλα κρασιά όπως το Chateauneuf du Pape!

To blend αποτελείται από Grenache 30%, Mourvedre 30%, Syrah 15%, Counoise 10%, Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne 10% και Cinsault 5%. Κάθε ποικιλία μαζεύεται και οινοποιείται ξεχωριστά. Έπειτα οι αναγωγικές ποικιλίες (Syrah, Mourvedre) ζυμώνουν σε δρύινες δεξαμενές ενώ οι υπόλοιπες (οι οξειδωτικές) ζυμώνουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Όταν ολοκληρωθεί και η μηλογαλακτική ζύμωση, η οικογένεια Perrin κάνει το μπλεντάρισμα. Το χαρμάνι ωριμάζει για ένα χρόνο σε δρύινα foudres. To αποτέλεσμα συνδυάζει τη δύναμη με τη φινέτσα και την πικάντικη διάσταση με το πλούσιο, ώριμο φρούτο.

Το Chateauneuf Du Pape 2017 από το Chateau de Beaucastel είναι ιδανικό δώρο για συλλέκτες και λάτρεις των έντονων συγκινήσεων!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη γεμάτη από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο και cassis. Νότες πιπεριού, βανίλιας, βιολέτας, δάφνης, δέρματος και σοκολάτας συμπληρώνουν το πολύπλοκο μπουκέτο.

Καθηλωτικό στόμα με πλούσιο σώμα, μέτρια οξύτητα και πλούσιες αλλά μεταξένιες τανίνες. Το ώριμο φρούτο στο στόμα είναι πιο πικάντικο, ντυμένο με χρωματιστά πιπέρια, μπαχάρι και βανίλια και εναλλάσσεται με τις νότες βιολέτας, λεβάντας και σοκολάτας.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Mourvedre, Syrah, Counoise, Vaccarese, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne, Cinsault
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο, cassis, πιπέρι, βανίλια, βιολέτα, δάφνη, δέρμα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAUNEUF DU PAPE ROUGE 2017 - CHATEAU DE BEAUCASTEL

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι σιγοψημένο με βότανα Προβηγκίας, φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινων φρούτων, μοσχαράκι κρασάτο και παπαρδέλες με ραγού αγριόχοιρου.  

 

 

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}