ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateauneuf du Pape Rouge 2017 - Clos des Papes
Clos des Papes

CHATEAUNEUF DU PAPE ROUGE 2017 - CLOS DES PAPES

  Γαλλία / Rhone
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

98 pts από τον Jeb Dunnuck, 96 pts Robert Parker, 96 pts στο Decanter και 17/20 από την Jancis Robinson!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

O Jeb Dunnuck είπε για το Clos des Papes Chateauneuf du Pape 2017: «Ένα από τα ισχυρότερα κρασιά του 2017, είναι το Chateauneuf Du Pape του 2017, από τον Vincent Avril. Αυτή η ομορφιά έχει όλα όσα θα μπορούσες να ζητήσεις. Θέλεις σίγουρα αρκετές φιάλες του στο κελάρι σου και τις επόμενες δύο δεκαετίες θα είναι μια απόλαυση!» Αν δε σε έπεισε αυτό, οι βαθμολογίες του κόβουν την ανάσα: 98 pts από τον Jeb Dunnuck, 96 pts Robert Parker, 96 pts στο Decanter και 17/20 από την Jancis Robinson!

Το Clos des Papes είναι το πιο ιστορικό και ίσως το πιο διαχρονικό οινοποιείο του Νότιου Ροδανού. Ο Paul Avril ίδρυσε το οινοποιείο το 1896 και μάλιστα συνέβαλε στην καθιέρωση της ονομασίας προέλευσης Chateauneuf du Pape. Το οινοποιείο πήρε το όνομά του από το αμπελοτόπι που βρίσκεται στα χαλάσματα του παπικού κάστρου από το 14ο αιώνα. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η οικογένεια Avril είναι ακόμα στο τιμόνι, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία: δύο μόνο κρασιά, που αντανακλούν το terroir του Ροδανού και έχουν δυναμική παλαίωσης, όσο λίγα στην περιοχή. Ο Paul Avril ο νεότερος, ακολουθεί παραδοσιακές τεχνικές συνδυασμένες με μοντέρνα τεχνογνωσία και συνεχίζει επάξια τη θρυλική πορεία του προπάππου του.

Για το Clos des Papes Chateauneuf du Pape 2017, τα σταφύλια προέρχονται από 24 διαφορετικά κομμάτια γης και το χαρμάνι αποτελείται από 45% Grenache, 40% Mourvedre, 10% Syrah και 5% από άλλες σπάνιες τοπικές ποικιλίες. Οι διαφορετικές ποικιλίες συνοινοποιούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα το κρασί ωριμάζει για 15 μήνες σε χρησιμοποιημένα γαλλικά foudres (μεγάλα δρύινα βαρέλια). Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι διάσημο σαν μια από τις πιο κομψές και λουλουδάτες εκφράσεις του Chateauneuf. H εξαιρετική χρονιά του 2017 έχει λίγο περισσότερο Mourvedre και αυτό του δίνει περισσότερο ώριμο μαύρο φρούτο, συμπαγή δομή και ζωικές νύξεις.

Είναι μαγικό τώρα αλλά και μετά από μια δεκαετία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Clos des Papes Chateauneuf du Pape 2017 έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και πολύπλοκα αρώματα κερασιού, μαύρου μούρου, μαρμελάδας φράουλα, λευκού πιπεριού, κανέλας, μοσχοκάρυδου, αστεροειδή γλυκάνισου, αποξηραμένων βοτάνων, βιολέτας, λεβάντας και δέρματος.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μεταξένιες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες μπαχαρικών, βοτάνων, μπέικον, κακάο, βιολέτας και μελάσας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,3%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Mourvedre, Syrah
Αρώματα Κεράσι, μαύρο μούρο, μαρμελάδα φράουλα, λευκό πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, αστεροειδής γλυκάνισος, λεβάντα, δέρμα, νότες μπαχαρικών, βότανα, μπέικον, κακάο, βιολέτα, μελάσα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAUNEUF DU PAPE ROUGE 2017 - CLOS DES PAPES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι σιγοψημένο με βότανα Προβηγκίας, φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινων φρούτων, μοσχαράκι κρασάτο και παπαρδέλες με ραγού αγριόχοιρου.  

 

 

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}