Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Chianti Classico 2015 - Agricola Querciabella
93
Agricola Querciabella

CHIANTI CLASSICO 2015 - AGRICOLA QUERCIABELLA

  Ιταλία / Τοσκάνη
€32,60
29.10
€29,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το πρώτο βιοδυναμικο Chianti της Ιταλίας

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Ένα Chianti Classico με ιστορία χρόνων

Η παραγωγή Chianti ήταν σαν αυτή του Σαββατιανού της Ελλάδας. Αποτέλεσμα, ένα οικονομικό κρασί μαζικής παραγωγής. Ακριβώς όπως το Σαββατιανό λοιπόν, μεταμορφώθηκε από ασχημόπαπο σε κύκνο τα τελευταία χρόνια, δίνοντας πραγματικά μεγάλα κρασιά. Αρκεί να σου πούμε πως εκατοντάδες οινόφιλοι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τα χωριά του Chianti ετησίως για να γνωρίσουν από κοντά τα μεγάλα κρασιά του. 

Το Chianti Classico του Οινοποιείου Querciabella είναι ένα μοναδικό κρασί που περικλείει μέσα του την ιστορία χρόνων αλλά και τη νέα εποχή, καθώς το οινοποιείο είναι το πρώτο βιοδυναμικό της περιοχής (από το 2000). Ο Sebastiano Cossia Castiglioni, που είναι ο άνθρωπος πίσω από το οινοποιείο, έχει εμμονή με την προστασία της γης και του περιβάλλοντος, καθώς αυτά αποτελούν τη βάση για κάθε μεγάλο κρασί. Έτσι πήρε την απόφαση να στραφεί στη βιοδυναμική καλλιέργεια, ενώ ακολουθούσε τακτικές βιολογικής καλλιέργειας από το 1988. Το Chianti Classico του οινοποιείου αποτελείται από 100% Sangiovese, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στα καλύτερα χωριά του Chianti (Radda, Gaiole, Greve, Panzano). H πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (κάτω από 35 hl/ha) δίνει απίστευτη συμπύκνωση και εκφραστικότητα στο κρασί. Αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (5% μόνο καινούργια, τα υπόλοιπα δεύτερης και τρίτης χρήσης) για περίπου 14 μήνες. Το κρασί δοκιμάζεται από το βαρέλι όλο αυτό το διάστημα και παρακολουθείται στενά η ωρίμαση του μέχρι να φτάσει στο τέλειο σημείο! Έπειτα εμφιαλώνεται, και αφού μένει στη φιάλη για κάποιους μήνες, φτάνει στο ποτήρι σου πλούσιο, βελούδινο και ζουμερό.

Δεν ξέρουμε αν έχεις επισκεφτεί την Τοσκάνη, αλλά σίγουρα μετά από αυτό το Chianti Classico του Οινοποιείου Querciabella, θα έχεις ταξιδέψει νοητά στους καταπράσινους αμπελώνες της Radda και του Gaiole….

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες.

Μύτη φινετσάτη, μέτριας αρωματικής έντασης με αρώματα κερασιού, μαρμελάδας βύσσινου και μούρου πλαισιωμένα από γλυκές νότες μπαχαρικών όπως γαρύφαλλο, μπαχάρι, βανίλια και μοσχοκάρυδο. Νύξεις βιολέτας, κέδρου και μαύρου τσαγιού συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και οξύτητα, και μέτριες αλλά μεταξένιες τανίνες που ισορροπούν τέλεια με το σύνολο. Ώριμη φράουλα, βύσσινο και βατόμουρο συναντούν το πιπέρι, την κανέλα, τα φύλλα μαύρου τσαγιού και τον κέδρο, σε ένα πραγματικά συμπυκνωμένο και βελούδινο σύνολο. Ατελείωτη επίγευση τσαγιού που κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Τοσκάνη, Chianti Classico
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα κερασιού, μαρμελάδας βύσσινου και μούρου, γλυκές νότες μπαχαρικών γαρύφαλλο, μπαχάρι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, βιολέτας, κέδρου, μαύρου τσαγιού
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHIANTI CLASSICO 2015 - AGRICOLA QUERCIABELLA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

 Συνδύασέ το με μοσχαράκι στη γάστρα, αρνάκι με μυρωδικά, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού 

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}