ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chianti Classico 2018 - Agricola Querciabella
Agricola Querciabella

CHIANTI CLASSICO 2018 - AGRICOLA QUERCIABELLA

  Ιταλία / Tuscany
€31,70
€27,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πρώτο βιοδυναμικό Chianti της Ιταλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Querciabella Chianti Classico είναι ένα υπέροχο κόκκινο κρασί από την καρδιά της μαγικής Τοσκάνης. Με κάθε γουλιά μεταφέρεσαι νοητά στην πλατεία της Radda και κάνεις παρέα με τους ντόπιους, πίνοντας κρασί, τρώγοντας prosciutto και χαζεύοντας τους καταπράσινους αμπελώνες. 

Το Chianti Classico του Οινοποιείου Querciabella είναι ένα μοναδικό κρασί που περικλείει μέσα του την ιστορία χρόνων αλλά και τη νέα εποχή, καθώς το οινοποιείο είναι το πρώτο βιοδυναμικό της περιοχής (από το 2000!). Ο Sebastiano Cossia Castiglioni, που είναι ο άνθρωπος πίσω από το οινοποιείο, έχει εμμονή με την προστασία της γης και του περιβάλλοντος, καθώς αυτά αποτελούν τη βάση για κάθε μεγάλο κρασί. Έτσι, πήρε την απόφαση να στραφεί στη βιοδυναμική καλλιέργεια, ενώ ακολουθούσε τακτικές βιολογικής καλλιέργειας από το 1988. Το Chianti Classico του οινοποιείου αποτελείται από 100% Sangiovese, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στα καλύτερα χωριά του Chianti (Radda, Gaiole, Greve, Panzano). H πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (κάτω από 35 hl/ha) δίνει απίστευτη συμπύκνωση και εκφραστικότητα στο κρασί. Αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (5% μόνο καινούργια, τα υπόλοιπα δεύτερης και τρίτης χρήσης) για περίπου 14 μήνες. Το κρασί δοκιμάζεται από το βαρέλι όλο αυτό το διάστημα και παρακολουθείται στενά η ωρίμαση του μέχρι να φτάσει στο τέλειο σημείο! Έπειτα εμφιαλώνεται, και αφού μένει στη φιάλη για κάποιους μήνες, φτάνει στο ποτήρι σου πλούσιο, βελούδινο και ζουμερό.

Δεν ξέρουμε αν έχεις επισκεφτεί την Τοσκάνη, αλλά σίγουρα μετά από το Querciabella Chianti Classico, θα θέλεις σαν τρελός!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Querciabella Chianti Classico έχει μέτριο πορφυρό χρώμα, με ρουμπινί ανταύγειες. Μύτη φινετσάτη, μέτριας αρωματικής έντασης με αρώματα κερασιού, μαρμελάδας βύσσινου και μούρου πλαισιωμένα από γλυκές νότες μπαχαρικών όπως γαρύφαλλο, μπαχάρι, βανίλια και μοσχοκάρυδο. Νύξεις βιολέτας, κέδρου και μαύρου τσαγιού συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και οξύτητα, και μέτριες αλλά μεταξένιες τανίνες που ισορροπούν τέλεια με το σύνολο. Ώριμη φράουλα, βύσσινο και βατόμουρο συναντούν το πιπέρι, την κανέλα, τα φύλλα μαύρου τσαγιού και τον κέδρο, σε ένα πραγματικά συμπυκνωμένο και βελούδινο σύνολο. Ατελείωτη επίγευση τσαγιού που κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Chianti Classico, Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Κεράσι, μαρμελάδα βύσσινο, μούρο, μπαχαρικά, γαρύφαλλο, μπαχάρι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, βιολέτα, κέδρος, μαύρο τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHIANTI CLASSICO 2018 - AGRICOLA QUERCIABELLA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι στη γάστρα, αρνάκι με μυρωδικά, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}