ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chorey-les-Beaune Les Beaumonts 2012 - Arnoux Père et Fils
Domaine Arnoux Père et Fils

CHOREY-LES-BEAUNE LES BEAUMONTS 2012 - ARNOUX PÈRE ET FILS

  Βουργουνδία, Γαλλία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Συλλεκτική Χρονιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θα σου δώσουμε μόνο 3 στοιχεία και θα τα καταλάβεις όλα:

  1. Pinot Noir
  2. Βουργουνδία
  3. Συλλεκτικής αξίας χρονιά!

Το Chorey-Les-Beaune Les Beaumonts 2012 είναι ένα εμβληματικό Pinot Noir από το ομώνυμο αμπελοτόπι, από το οικογενειακό boutique οινοποιείο του Arnoux Pere & Fils. 

Κουβαλώντας όλη την τεχνογνωσία και την οικογενειακή παράδοση η οικογένεια Arnoux, με επικεφαλής τον Pascal, δημιουργεί κρασιά με σεβασμό στο terroir και την ταυτότητα της περιοχής. Ελάχιστες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα εδάφη και οι κορυφαίες ποικιλίες της Βουργουνδίας δίνουν κρασιά απαράμιλλης φινέτσας και κλασικής κομψότητας. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις πως μιλάμε για ένα Pinot Noir από τη ζόρικη χρονιά του 2012 τότε είναι εύκολο να συμπεράνεις πως μιλάμε για ένα συλλεκτικό κρασί. Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη από το Μάρτιο και μετά και πρακτικά χάθηκε μεγάλο μέρος της σοδειάς. Ωστόσο ο Master of Wine Clive Coats υποστηρίζει πως η χρονιά του 2012 ανήκει στις πιο κλασσικές χρονιές και σε βάθος χρόνου θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη Βουργουνδία. Η εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή της την καθιστά το Άγιο Δισκοπότηρο των συλλεκτών. Το Chorey-Les-Beaune Les Beaumonts 2012 προέρχεται από κλήματα ηλικίας 25 ετών και παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Τα 6 χρόνια στη φιάλη χαρίζουν απίστευτη πολυπλοκότητα και αναδεικνύουν τα γήινα αρώματα της ποικιλίας.

Ένα πραγματικό ποίημα σε αυστηρά περιορισμένες φιάλες!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λαμπερό ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες.

Μύτη που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με τα ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, κεράσι, framboise και κράνο. Νότες κανέλας, μπαχαριού και μοσχοκάρυδου πλαισιωμένες από νύξεις λεβάντας και βοτάνων δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και δαντελωτές τανίνες. Φρέσκα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, αγριοκέρασο, framboise, φραγκοστάφυλο συναντούν το μαύρο τσάι, την μαντζουράνα, τη λεβάντα και το μανιτάρι. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα φράουλα, κεράσι, framboise, κράνο, κανέλα, βανίλια, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, λεβάντα, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHOREY-LES-BEAUNE LES BEAUMONTS 2012 - ARNOUX PÈRE ET FILS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με φιλέτο τόνου, μικρά κυνήγια και σιγομαγειρεμένο φιλέτο μοσχαρίσιο.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}