Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Christiana 2015 - Κτήμα Χαρλαύτη
Κτήμα Χαρλαύτη

CHRISTIANA 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

  Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ότι πιο καυτό κυκλοφορεί στο οινικό στερέωμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η φρενίτιδα του Malbec καλά κρατεί! Η τυπικότερη ίσως ποικιλία της Αργεντινής αν και με γαλλικές καταβολές, έχει αγαπηθεί πλέον όσο λίγες και αποθεώνεται από το οινόφιλο κοινό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στην Ελλάδα την αρχή έκανε το Christiana του Κτήματος Χαρλαύτη που ήταν το πρώτο Malbec που οινοποιήθηκε. Τα κλήματα ήρθαν απευθείας από τη Mendoza της Αργεντινής, φυτεύτηκαν και καλλιεργήθηκαν στον πειραματικό αμπελώνα του Κτήματος Χαρλαύτη στην Αχλαδιά Νεμέας. Ο πολύπειρος οινολόγος Πάνος Ζουμπούλης, οινοποιούσε εδώ και χρόνια στην Αργεντινή. Γνωρίζοντας την ποικιλία κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη, δεν δίστασε να αναλάβει το εγχείρημα. Αν πέτυχε; Είναι το πρώτο κρασί του κτήματος που εξαντλείται κάθε χρόνο.

Πρώτη του χρονιά ήταν το 2012. Αμέσως απέκτησε φανατικούς φίλους που πλέον το περιμένουν ανυπόμονα. Η σοδειά του 2015 κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες. Ναι, είναι το ίδιο υπέροχο.

Η ζύμωση γίνεται αρχικά σε δρύινα βαρέλια 500 lt και στη συνέχεια το Christiana παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες, αποκτώντας περισσότερο γήινο χαρακτήρα αλλά και ζηλευτή πολυπλοκότητα. Η παραγωγή του είναι για μια ακόμη φορά πολύ περιορισμένη και ήδη εξαντλείται.

Αν θέλεις να μοιραστείς την παγκόσμια φρενίτιδα για το Malbec, το Christiana 2015 του Κτήματος Χαρλαύτη είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της ποικιλίας στην Ελλάδα.

Πρόλαβε τις δικές σου φιάλες και αν δεν βιάζεσαι, παλαίωσέ το για τουλάχιστον 5-7 άκομη χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό πορφυρό χρώμα με βιολετί ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη κυριαρχούν τα εντυπωσιακά αρώματα δαμάσκηνου, κερασιού και φράουλας σε μαρμελαδένια μορφή. Βιολέτα και ιβίσκος προσθέτουν ανθικό χαρακτήρα ενώ κανέλα, βανίλια και κόκκινο πιπέρι χαρίζουν μπαχαρένια αίσθηση με μεγάλη διάρκεια. Καπνός, καφές, καραμέλα βουτύρου και δέρμα ολοκληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα μεσαίου+ όγκου σώμα, με στρογγυλεμένες, μεσαίας έντασης τανίνες και πικάντικο χαρακτήρα. Το δαμάσκηνο μασιέται, πλαισιωμένο από καφέ και κανέλα και παραμένει στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Malbec
Αρώματα δαμάσκηνο, φράουλα, κεράσι, βιολέτα, ιβίσκος, κόκκινο πιπέρι, κανέλα, βανίλια, καπνός, καραμέλα βουτύρου, δέρμα, καφές
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα φελλός
Βιολογικό Όχι

CHRISTIANA 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απογείωσε ένα φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, πικάντικα λουκάνικα στα κάρβουνα ή κρεατικά barbecue.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}