ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Clau De Nell 2015 - Anne Claude Leflaive
Anne Claude Leflaive

CLAU DE NELL 2015 - ANNE CLAUDE LEFLAIVE

  Γαλλία / Loire
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

92 pts από Wine & Spirits!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Cabernet Franc Clau de Nell αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης οινικής ιστορίας της Γαλλίας και ένα βαθιά συναισθηματικό κρασί, από αυτά που ξέρουμε πως αγαπάς όσο κι εμείς! Πρόκειται για ένα Cabernet Franc από το Λίγηρα, επιτομή της κομψότητας, που σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου κόκκινα κρασιά. Α, και πρόσφατα πήρε 92 pts από το Wine & Spirits!

H Anne Claude Leflaive, γόνος της γνωστής οικογένειας Leflaive, ήταν η μεγάλη κυρία της Βουργουνδίας! Τα κατορθώματά της ξεκινούν από την εφαρμογή και καθιέρωση της οργανικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας στη Βουργουνδία το 1997, παρά το γεγονός ότι το κλίμα της περιοχής κάνει τη βιολογική καλλιέργεια σχεδόν αδύνατη, έως την ανάδειξή της από το Decanter το 2006 ως τον «Καλύτερο οινοποιό λευκών κρασιών» στον κόσμο! Ενδιάμεσα γέμιζε τους τοίχους της με βραβεία, μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις.

Η Anne Claude Leflaive ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα και μετά τη Βουργουνδία αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της στο Λίγηρα. Αγόρασε το οινοποιείο Clau de Nell το 2006, μαζί με το σύζυγό της, Christian Jacques, στην περιοχή d’Ambillou Château, στο Λίγηρα. Το επέλεξαν λόγω του μοναδικού terroir του, που αποτελείται από ένα μωσαϊκό διαφορετικών εδαφών, αλλά και λόγω των παλιών κλημάτων του. Αυτά τα παλιά κλήματα Cabernet Franc, ηλικίας άνω των 60 ετών, κρύβονται πίσω από το Cabernet Franc Clau de Nell.

Βιοδυναμική καλλιέργεια και επιλεκτικός, χειρωνακτικός τρύγος αποτελούν τη βάση. Ακολουθεί ζύμωση με γηγενείς ζύμες και ωρίμαση σε παλιά βαρέλια Βουργουνδίας (τι άλλο;) για 12 μήνες. Το Cabernet Franc Clau de Nell εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι απλά τέλειο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα βιολέτας, λεβάντας, αγριοφράουλας, κερασιού, βύσσινου, φραγκοστάφυλου, τσαγιού, βρεγμένης πέτρας, δέρματος και πιπεριού. Απολαυστικό στόμα, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά μεταξένιες τανίνες. Κεράσι, κόκκινο δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, μύρτιλο, τσάι, βιολέτα, πιπεριά, μοσχοκάρυδο και δέρμα συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Anjou, Λίγηρας
Ποικιλία Cabernet Franc
Αρώματα Λεβάντα, αγριοφράουλα, κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, τσάι, βρεγμένη πέτρα, πιπέρι, κόκκινο δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, μύρτιλο, τσάι, βιολέτα, πιπεριά, μοσχοκάρυδο, δέρμα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CLAU DE NELL 2015 - ANNE CLAUDE LEFLAIVE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με κόκορα κοκκινιστό, κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί ή με ένα ψαρονέφρι δίπλα σε ψητά λαχανικά.

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}