ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Clau De Nell Cuvee Violette 2014 - Anne Claude Leflaive
Anne Claude Leflaive

CLAU DE NELL CUVEE VIOLETTE 2014 - ANNE CLAUDE LEFLAIVE

  Γαλλία / Loire
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η επιτομή της κομψότητας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Clau de Nell Cuvee Violette αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης οινικής ιστορίας της Γαλλίας και ένα βαθιά συναισθηματικό κρασί, από αυτά που ξέρουμε πως αγαπάς όσο κι εμείς! Πρόκειται για ένα χαρμάνι Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon από το Λίγηρα, επιτομή της κομψότητας, που σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου κόκκινα κρασιά.

H Anne Claude Leflaive, γόνος της γνωστής «οινικής» οικογένειας Leflaive, ήταν η μεγάλη κυρία της Βουργουνδίας! Τα κατορθώματά της ξεκινούν από την εφαρμογή και καθιέρωση της βιολογικής και έπειτα βιοδυναμικής καλλιέργειας στη Βουργουνδία, το 1997, παρά το γεγονός ότι το κλίμα της περιοχής κάνει τη βιολογική καλλιέργεια σχεδόν αδύνατη, έως την ανάδειξή της, από το Decanter, το 2006, σαν τον «Καλύτερο οινοποιό λευκών κρασιών» στον κόσμο! Ενδιάμεσα γέμιζε τους τοίχους της με βραβεία, μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις.

Η Anne Claude Leflaive ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα και μετά τη Βουργουνδία αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της αλλού και συγκεκριμένα στο Λίγηρα. To 2006 αγόρασε το οινοποιείο Clau de Nell, μαζί με το σύζυγό της, Christian Jacques. Το επέλεξαν λόγω του μοναδικού terroir του, που αποτελείται από ένα μωσαϊκό διαφορετικών εδαφών, αλλά και λόγω των παλιών κλημάτων του. Αυτά τα παλιά κλήματα κρύβονται πίσω από το Clau de Nell Cuvee Violette. Συγκεκριμένα τα κλήματα του Cabernet Franc είναι ηλικίας 45-55 ετών, ενώ του Cabernet Sauvignon 70 ετών.

Βιοδυναμική καλλιέργεια και χειρωνακτικός τρύγος αποτελούν τη βάση. Ακολουθεί ζύμωση με γηγενείς ζύμες και ωρίμαση σε βαρέλια Βουργουνδίας (τι άλλο;) για 5-7 μήνες. Το Clau de Nell Cuvee Violette εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι απλά τέλειο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα βιολέτας, λεβάντας, φράουλας, κερασιού, βύσσινου, δαμάσκηνου, τσαγιού, βρεγμένης πέτρας, δέρματος και πιπεριού.

Απολαυστικό στόμα, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Κεράσι, κόκκινο δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, μύρτιλο, τσάι, βιολέτα, πιπεριά, μοσχοκάρυδο και δέρμα συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Anjou, Λίγηρας
Ποικιλία Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Αρώματα Βιολέτα, λεβάντα, φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, βρεγμένη πέτρα, δέρμα, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5-7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CLAU DE NELL CUVEE VIOLETTE 2014 - ANNE CLAUDE LEFLAIVE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καρέ αρνιού με κρούστα βοτάνων, μοσχαράκι με μανιτάρια, μπούτι πάπιας κονφίτ με κεράσια

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}