ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Colli Tortonessi Rosso 2018 - OltreTorrente Winery
OltreTorrente Winery

COLLI TORTONESSI ROSSO 2018 - OLTRETORRENTE WINERY

  Ιταλία / Piemonte
€20,90
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Barbera και Dolcetto, οι ανερχόμενες ποικιλίες του Piemonte!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Colli Tortonesi Rosso DOC του οινοποιείου OltreTorrente είναι ένα φυσικό κόκκινο κρασί με πλούσιο κόκκινο και μαύρο φρούτο, που θα κατακτήσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Η Chiara Penati and Michele Conoscente μεγαλώνουν τα δυο τους παιδιά μέσα στα αμπέλια, τα βαρέλια και τις δεξαμενές, δίνοντας άλλο βάρος στην έννοια οικογενειακό οινοποιείο.

Το σχετικά νέο (μετράει μόλις 10 χρόνια ζωής) οινοποιείο, στους λόφους της Τορτόνα, στο Πιεμόντε, είναι η επιτομή του boutique οινοποιείου. Η οικογένεια έχει στην ιδιοκτησία της μόνο 7 εκτάρια με παλιούς αμπελώνες και κάνει ελάχιστες φιάλες από 4 μόνο ετικέτες. Φαντάσου πως στο σύνολο δεν ξεπερνάνε τις 15.000. Η ήπια φυσική οινοποίηση έρχεται να υπογραμμίσει τη συμπύκνωση που προσφέρουν τα παλαιά κλήματα αλλά και τον μοναδικό χαρακτήρα του terroir. Το Colli Tortonesi Rosso DOC του οινοποιείου OltreTorrente είναι ένα blend από Barbera (90%) και Dolcetto (10%) που προέρχονται από αμπέλια 40 ετών. Το χαρμάνι ωριμάζει για 8 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και για 6 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και έντονο, με εντυπωσιακή καθαρότητα φρούτου.

Απόλαυσε το Colli Tortonesi Rosso DOC του οινοποιείου OltreTorrente, ελαφρώς δροσερό, παρέα με κάθε λογής μεζεδάκια ή μια κλασσική pizza margherita.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα με βιολετί ανταύγειες και πλούσια αρώματα ζουμερών κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως μαύρο μούρο, μύρτιλο, βύσσινο και κεράσι πλαισιωμένα από νότες πιπεριού και τσαγιού. Απολαυστικό στόμα με μέτριο σώμα, μαλακές τανίνες και τραγανή οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera, Dolcetto
Αρώματα Μαύρο μούρο, μύρτιλο, βύσσινο, κεράσι, πιπέρι, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COLLI TORTONESSI ROSSO 2018 - OLTRETORRENTE WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και μοσχαρίσια μάγουλα ραγου.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}