ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Com Tu 2018 - Clos Mogador
Clos Mogador

COM TU 2018 - CLOS MOGADOR

  Ισπανία / Priorat
€62,30
€51,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Από το χέρια του μεγάλου Rene Barbier, που άλλαξε για πάντα το Priorat, την ιστορία και τα κρασιά του.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Com Tu Clos Mogador είναι η απόλυτη έκφραση της Garnacha, από το χέρια του μεγάλου Rene Barbier, του ανθρώπου που άλλαξε για πάντα το Priorat, την ιστορία και τα κρασιά του. Κάθε χρόνο, από την πρώτη κιόλας φορά που κυκλοφόρησε, σκοράρει (φέτος 93 pts από Robert Parker!) πάντα υψηλά!

Η πονηρή και μυστήρια ετικέτα του, είναι δημιούργημα του γιού του και της γυναίκας του και είναι κάτι που μόνο εκείνοι μπορούν να εξηγήσουν, όπως λέει ο Rene!
O Rene ερωτεύτηκε το Priorat και τη Garnacha το 1979 που αποφάσισε να ασχοληθεί με το project Clos Mogador, φυτεύοντας Garnacha, Carinena, Cabernet Sauvignon και Syrah. Το Clos Mogador τάραξε τον οινικό κόσμο όταν κυκλοφόρησε και όχι μόνο με τα 100αρια που έπεσαν βροχή, αλλά και με την τρομακτική συμπύκνωσή του!

Το Com Tu ήρθε πολύ αργότερα, το 2014, όταν μαζί με το γιο του επισκέφτηκαν τους αμπελουργούς του χωριού La Figuera στη Montsant. Αποφάσισαν να κάνουν ένα κρασί από 100% Garnacha, από νέα και παλιά κλήματα ηλικίας 35-50 ετών. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε δρύινες δεξαμενές και έπειτα παλαιώνει για 18 μήνες σε δρύινα foudres. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που εκφράζει μοναδικά το terroir της περιοχής, αλλά και τον κομψό και πικάντικο χαρακτήρα της Garnacha, όπως ακριβώς το ήθελε και ο Rene!

Κάνε δικό σου το Com Tu Clos Mogador τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
To Com Tu Clos Mogador έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, φράουλας, δαμάσκηνου και σμέουρου πλαισιωμένα από νότες σοκολάτας, ξύσματος πορτοκαλιού, τσαγιού και λευκού πιπεριού. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, διακριτική οξύτητα και μαλακές τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα, κακάο και πικάντικες νότες συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Priorat, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, δαμάσκηνο, σμέουρο, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι, τσάι, λευκό πιπέρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COM TU 2018 - CLOS MOGADOR

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα και παρμεζάνα, ένα φιλέτο τόνου tataki ή ένα αρνάκι με κρόυστα βοτάνων.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}