ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Crozes Hermitage 2019 - Chateau Saint Cosme
Chateau Saint Cosme

CROZES HERMITAGE 2019 - CHATEAU SAINT COSME

  Γαλλία / Rhone
€31,40
€26,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

94 pts από τον Jeb Dunnuck και 91 pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Crozes Hermitage 2019 Saint Cosme είναι ένα ασύλληπτο κρασί από το μυθικό οινοποιείο του Ροδανού. H ιδιαιτερότητά του είναι πως δεν έχει καθόλου Grenache και δημιουργήθηκε από έναν αρχαίο κλώνο Syrah.

Το οινοποιείο Saint Cosme βρίσκεται στο νότιο Ροδανό, έξω από το χωριό Gigondas, από το 1490. Πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση μιας και αυτή τη στιγμή στο τιμόνι βρίσκεται ο Louis Barruol, η 14η γενιά οινοποιών της οικογένειας. Η έμφαση δίνεται στην ανάδειξη του terroir και των παλιών αμπελιών, με αρχαίες οινοποιητικές μεθόδους και βιολογική καλλιέργεια. Ο Louis Barruol πιστεύει πως υπάρχουν φανταστικά κομμάτια γης στη γύρω περιοχή, με μοναδικό συνδυασμό διαφορετικών εδαφών και με ιδιαίτερο terroir, που αξίζει να αφιερώσει χρόνο και κόπο κανείς, όντας σίγουρος πως το κρασί τους θα τον αποζημιώσει.

Τα αμπελοτόπια στους λόφους του Gervans και του Erome, πίσω από το λόφο του Hermitage αποτελούν ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα. Μάλιστα ο Louis πιστεύει τόσο στη μοναδικότητα τους που θεωρεί πως θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα νέο ξεχωριστό appellation. Από εκεί προέρχονται τα σταφύλια για το Crozes Hermitage 2019 Saint Cosme. H ποικιλία ονομάζεται Serine και είναι ένας αρχαίος κλώνος Syrah. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε βαρέλια καινούργια (20%), δεύτερης χρήσης (40%) και τρίτης χρήσης (40%), για 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι πραγματικά εντυπωσιακά εκφραστικό.

Αυτό θα είναι το επόμενο αγαπημένο σου κόκκινο κρασί!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Το Crozes Hermitage 2019 Saint Cosme έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη, με αρώματα μύρτιλου, βύσσινου, βιολέτας, λεβάντας, πράσινου πιπεριού, βανίλιας, σοκολάτας, δέρματος και κέδρου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ζουμερή, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ώριμο πλούσιο φρούτο όπως κεράσι, μούρο, βύσσινο και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες βανίλιας, πιπεριού, ευκάλυπτου, λεβάντας, βουτύρου και κακάο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Serine (Syrah)
Αρώματα Βύσσινο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βατόμουρο, βιολέτα, δέρμα, πιπέρι κανέλα, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CROZES HERMITAGE 2019 - CHATEAU SAINT COSME

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι σιγοψημένο με βότανα Προβηγκίας, φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινων φρούτων, μοσχαράκι κρασάτο και παπαρδέλες με ραγού αγριόχοιρου.  

 

 

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}