ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cuvee Esperance 2021 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

CUVEE ESPERANCE 2021 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μόλις 400 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cuvee Esperance του Γιάννη Παπαργυρίου μόλις κυκλοφόρησε και είναι ένα θηρίο συμπύκνωσης και έντασης! Από τα πιο ψηλά του αμπέλια (στα 850μ) και από μια ποικιλία έκπληξη και για τον ίδιο, δημιούργησε ένα κρασί το οποίο συγκαταλέγει ανάμεσα στα μεγάλα προσωπικά του στοιχήματα.

Το Cuvee Esperance Παπαργυρίου βγαίνει πρώτη φορά βόλτα στην αγορά με μόλις 400 φιάλες. Esperance όπως ελπίδα στη γαλλική γιατί ο Γιάννης Παπαργυρίου πιστεύει σε αυτές τις διεθνείς ποικιλίες και στο μεγαλείο του ελληνικού terroir, που μπορεί να φιλοξενήσει τα πάντα. Αρκεί ο μαέστρος να γνωρίζει καλά το κομμάτι.

Όταν ανακάλυψε τυχαία πριν 7 χρόνια ανάμεσα στα Ασύρτικά του ένα κλήμα "μαύρο" όπως μας είπε, αποφάσισε να μάθει την ταυτότητά του. Το μπόλιασε σε 80 φυτά αρχικά και αργότερα σε άλλα 450. Όταν επιτέλους ανακαλύφθηκε η ταυτότητα του υπόπτου, εξηγήθηκαν πολλά. Η ποικιλία μυστήριο που κρύβεται πίσω από το Cuvee Esperance ήταν το Montepulciano που σε συνδυασμό με το υψόμετρο του αμπελώνα έδωσε ένα κόκκινο κρασί με φυσική υψηλή οξύτητα και φινέτσα. Παρέμεινε σε γαλλικά βαρέλια 300lt για 12 μήνες για να ημερέψει και να στρογγυλέψει τον απείθαρχο χαρακτήρα του, ενώ με το αλκοόλ να φτάνει σχετικά ψηλά (14.5%) ετοιμάσου για μία έντονη εμπειρία και ένα εκρηκτικό στόμα που θα σε αποπλανήσει.

Το Cuvee Esperance είναι ένα γαστρονομικό κρασί που αξίζει να του δώσεις χρόνο... αν μπορείς. Σε προκαλούμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έντονο ρουμπινί χρώμα με μοβ ανταύγειες. Πολύπλοκη, εκφραστική μύτη μαύρων φρούτων αρχικά φρούτων, κυρίως δαμάσκηνου που συμπληρώνεται σταδιακά από βύσσινο, ρόδι και βατόμουρο. Νότες φυτικότητας, βιολέτας, και μαύρου πιπεριού ολοκληρώνουν το σύνολο.

Στο στόμα η συμπύκνωση θα σε δικαιώσει. Κόκκινο φρούτο και γλυκά μπαχάρια μπλέκονται όμορφα με την οξύτητα και τις τανίνες να καθαρίζουν την παλέτα. Στην επίγευση ξεχωρίζει ο δερμάτινος χαρακτήρας, το βύσσινο και η γλυκόριζα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Montepulciano
Αρώματα Δαμάσκηνο, βύσσινο, ρόδι, βατόμουρο, φυτικότητα, βιολέτα, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CUVEE ESPERANCE 2021 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα σιτεμμένο rib eye, αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό ή bbq.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}