ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cyrus One 2018 Magnum - La Tour Melas
€51,90
€44,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ακόμα τεράστια επιτυχία του La Tour Melas!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Cyrus One του La Tour Melas είναι ικανό να πασπαλίσει με κακάο, μύρτιλα, χρυσόσκονη και πολυτέλεια την καθημερινότητα σου. Με μια γουλιά καταλαβαίνεις πως στο La Tour Melas κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά σε όλα τα κρασιά τους!
 
Η δουλεία που γίνεται, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο, φαίνεται στο Cyrus One. Όχι πως περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τον τελειομανή Κύρο Μελά, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη! Η Elsa Pickard με τον Πάνο Ζουμπούλη κάνουν τα μαγικά τους και συνθέτουν ένα μεθυστικό blend από 15% Αγιωργίτικο, 25% Cabernet Franc και 60% Merlot. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και κάθε ποικιλία οινοποιείται χωριστά, με γηγενείς ζύμες. Το Merlot και το Cabernet Franc υποβάλλονται σε μακρά εκχύλιση, ενώ το Αγιωργίτικο ζυμώνει σε χαμηλή θερμοκρασία, για να διατηρήσει το φρούτο και τη φρεσκάδα του. Το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 50% των οποίων είναι καινούργια. Το Cabernet Franc ωριμάζει για 22 μήνες, το Merlot για 20 μήνες και το Αγιωργίτικο για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και πληθωρικό, με εντυπωσιακή δομή.

To Cyrus One του La Tour Melas είναι η επιτομή της προσιτής πολυτέλειας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
To Cyrus One του La Tour Melas έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, μαρμελάδας μύρτιλου, δαμάσκηνου, φραμπουάζ και βύσσινου, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, καπνού, κέδρου, νυχτολούλουδου, λεβάντας και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως βατόμουρο, κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο σμίγουν με μπαχάρια, σοκολάτα και νότες πούρου.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αχινός, Φθιώτιδα
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Cabernet Franc, Merlot
Αρώματα Μαρμελάδα μύρτιλο, φραμπουάζ, βανίλια, κέδρος, νυχτολούλουδο, λεβάντα, βατόμουρο, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μπαχάρια, σοκολάτα, πούρο.
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-22 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18℃
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CYRUS ONE 2018 MAGNUM - LA TOUR MELAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα rib-eye μέτρια ψημένο, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, μοσχαράκι bourguignon ή σιγοψημένη πανσέτα με bbq sauce.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}