ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
44k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Valpolicella Superiore 2013 - Dal Forno Romano
Dal Forno Romano

VALPOLICELLA SUPERIORE 2013 - DAL FORNO ROMANO

  Ιταλία / Valpolicella
€116,00
€105,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Χρονιά διαμάντι με 95 pts από Parker και 95 pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
H Valpolicella Superiore 2013 Dal Forno Romano είναι ένα κρασί ύμνος στην ιταλική οινική ιστορία. Ο Romano Dal Forno έφτιαξε το οινοποιείο του με σκοπό να κάνει κρασιά που εκφράζουν μοναδικά το terroir, τις ποικιλίες και τον τόπο τους, σπάζοντας όλους τους κανόνες! Η Valpolicella Superiore 2013 είναι ένα από αυτά και μάλιστα σε μια χρονιά-διαμάντι με 95 pts από Parker και 95 pts από James Suckling.

Ο Romano κάνει κρασιά που κουβαλάνε την ιστορία και το αποτύπωμα όσων έζησαν και μεγαλούργησαν στην κοιλάδα Illasi. O ίδιος λέει πως εκείνοι δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα! Τα κάνει όλα η φύση γι’ αυτούς. Από το 2002 η Valpolicella του έχει περισσότερο τη φιλοσοφία και τη λογική του Amarone. Για να είμαστε ειλικρινείς η Valpolicella του βάζει κάτω πολλά Amarone, τόσο σε υφή και δομή, όσο και σε πολυπλοκότητα. Δεν υπάρχει κελάρι συλλέκτη καλού κρασιού ή λίστα με Fine Wines, που να μην την περιέχει. Ίσως γι’ αυτό να είναι τόσο δυσεύρετη και σπάνια!

To χαρμάνι της Valpolicella Superiore 2013 Dal Forno Romano αποτελείται από 70% Corvina και Corvina Grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina και 5% Oseleta. Τα σταφύλια, μετά τον τρύγο, αφήνονται σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο για 45 μέρες, για να αποξηραθούν μερικώς. Έπειτα, το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε υψηλή θερμοκρασία (28°C). Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε καινούργια, γαλλικά barriques για 24 μήνες. Εμφιαλώνεται και αφήνεται να παλαιώσει για 36 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι επικό!

O Robert Parker λέει χαρακτηριστικά πως «Η χρονιά του 2013 είναι κορυφαία και το γεγονός πως κατάφερε να ξεχωρίσει στη δοκιμή, ανάμεσα σε εξαιρετικές χρονιές Amarone, αποτελεί από μόνο του σοβαρό επιχείρημα για να την αποκτήσει κανείς!».
Εμείς πάντως συμφωνούμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
H Valpolicella Superiore 2013 Dal Forno Romano έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά πολύπλοκη μύτη, με αρώματα μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, βανίλιας, καπνού, κανέλας, γαρύφαλλου, μελανιού, μιμόζας και νυχτολούλουδου.

Στο στόμα έχει εντυπωσιακή δομή, με γεμάτο σώμα, ζουμερές, έντονες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Ώριμο βύσσινο, μούρο, μαρμελάδα φραμπουάζ, βανίλια, πιπέρι, κανέλα, τσάι, νωπά φύλλα, δέρμα και καπνός γεμίζουν τον ουρανίσκο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Verona, Valpolicella
Ποικιλία Corvina, Corvina Grossa, Rondinella, Croatina, Oseleta
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VALPOLICELLA SUPERIORE 2013 - DAL FORNO ROMANO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο με δαμάσκηνα, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μαυροδάφνης και πουρέ πατάτας, μοσχαρίσια μάγουλα ραγού με παπαρδέλες ή ένα μοσχαρίσιο osso buco παστιτσάδα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}