ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Amphora Daphne Noir 2020 - Οινοποιία Κούκος
Οινοποιία Κούκος

AMPHORA DAPHNE NOIR 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΣ

  Ελλάδα
€17,50
€15,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια φίνα και δυναμική έκφραση της Μαυροδάφνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Amphora Daphne Noir της Οινοποιίας Κούκος είναι μια φίνα και παράλληλα δυναμική έκφραση της «απαγορευμένης» Μαυροδάφνης. Η χρήση αμφορέων αλλά και βαρελιού της δίνει έναν μοναδικό, φρουτώδη χαρακτήρα που θα λατρέψεις!

Η πορεία των αδερφών Παναγιώτη και Κώστα στο κρασί ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Το κρασί ήταν κάτι που αγαπούσαν πολύ οπότε δεν άργησαν να πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν δικό τους, μικρό αλλά πολλά υποσχόμενο, οινοποιείο στην Στροφυλιά, λίγο έξω από την Πάτρα. Με αργά αλλά και σταθερά βήματα εξελίσσονται και κάθε χρόνο δε σταματάνε να μας εκπλήσσουν. Στη γκάμα τους υπάρχουν διαφορετικά στυλ και ετικέτες, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και μια πιο ιδιαίτερη η Amphora Daphne Noir. Πρόκειται για μια Μαυροδάφνη που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε πήλινους αμφορείς και μετά σε δρύινα βαρέλια για 3 μήνες. Αυτό έρχεται και το τονίζει το ζουμερό φρούτο και το βοτανικό της χαρακτήρα ντύνοντας την με γήινες νότες που πολύ της πάνε.

Η παραγωγή είναι αυστηρά περιορισμένη οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Η Amphora Daphne Noir της Οινοποιίας Κούκος έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα κερασιού, βύσσινου, δαμάσκηνου, δέρματος, δάφνης, κανέλας, τσαγιού και κακάο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες νωπού χώματος, τσαγιού, σοκολάτας και γλυκόριζας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12.9%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, δέρμα, δάφνη, κανέλα, τσάι, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AMPHORA DAPHNE NOIR 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, μπιφτέκια, κοτόπουλο κοκκινιστό

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}