Η Amphora Daphne Noir της Οινοποιίας Κούκος είναι μια φίνα και παράλληλα δυναμική έκφραση της «απαγορευμένης» Μαυροδάφνης. Η χρήση αμφορέων αλλά και βαρελιού της δίνει έναν μοναδικό, φρουτώδη χαρακτήρα που θα λατρέψεις!
Η πορεία των αδερφών Παναγιώτη και Κώστα στο κρασί ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Το κρασί ήταν κάτι που αγαπούσαν πολύ οπότε δεν άργησαν να πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν δικό τους, μικρό αλλά πολλά υποσχόμενο, οινοποιείο στην Στροφυλιά, λίγο έξω από την Πάτρα. Με αργά αλλά και σταθερά βήματα εξελίσσονται και κάθε χρόνο δε σταματάνε να μας εκπλήσσουν. Στη γκάμα τους υπάρχουν διαφορετικά στυλ και ετικέτες, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και μια πιο ιδιαίτερη η Amphora Daphne Noir. Πρόκειται για μια Μαυροδάφνη που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε πήλινους αμφορείς και μετά σε δρύινα βαρέλια για 3 μήνες. Αυτό έρχεται και το τονίζει το ζουμερό φρούτο και το βοτανικό της χαρακτήρα ντύνοντας την με γήινες νότες που πολύ της πάνε.
Η παραγωγή είναι αυστηρά περιορισμένη οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!