ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dead Arm Shiraz 2015 - d' Arenberg
d'Arenberg

DEAD ARM SHIRAZ 2015 - D' ARENBERG

  Αυστραλία / McLaren Vale
€61,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Στο πέρασμά του εκτός από τα βλέμματα, κερδίζει και 96pts από Robert Parker και 94pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το The Dead Arm 2015 από το οινοποιείο D’Arenberg, είναι ένα κρασί θαύμα, που προέρχεται από αμπέλια μαχητές! Με κλειστά μάτια νομίζεις πως μόλις άνοιξες κάποιο βαζάκι μαρμελάδας μούρων. Αλλά στη συνέχεια καταλαβαίνεις πως είναι ένα κρασί πολύ εκφραστικό, με εξαιρετικά πυκνό φρούτο και δομή, που δικαιολογούν απόλυτα τα χρόνια που σε περίμενε καρτερικά μέσα στο μπουκάλι. Η συγκεκριμένη χρονιά πήρε και 96pts από Robert Parker και 94pts από James Suckling!

Το οινοποιείο d'Arenberg, ένα από τα πιο εμβληματικά της Αυστραλίας, ιδρύθηκε το 1912 από τον Joseph Osborn στη γραφική περιοχή McLaren Vale. Σήμερα διευθύνεται από την 4η γενιά της οικογένειας, τον Chester Osborn, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στην παραγωγή εκφραστικών κρασιών με πιστοποιημένες βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους, σύμφωνα με το Sustainable Winegrowing Australia. Η οικογένεια είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Australia’s First Families of Wine, που προωθεί την αυστραλιανή οινοπαραγωγή με ιστορία 48 γενεών. Το οινοποιείο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, μειώνει τη χρήση πλαστικού κατά 70% και διατηρεί παραδοσιακές τεχνικές, όπως το πάτημα των σταφυλιών σε ανοιχτά πατητήρια. Σήμα κατατεθέν του αποτελεί ο εντυπωσιακός «Κύβος του d'Arenberg», ένα φουτουριστικό κτίσμα που ενσωματώνεται αρμονικά στο τοπίο των αμπελώνων.

Το The Dead Arm 2015 από D’Arenberg προέρχεται από παλαιά αμπελοτόπια της ποικιλίας Shiraz και έχει πάρει το όνομά του από μια ασθένεια του αμπελιού που προκαλείται από τον μύκητα Eutypa Lata. Προσβάλλει τυχαία αμπελώνες παγκοσμίως, προκαλώντας σταδιακή νέκρωση του ενός «χεριού» του φυτού (εξ ου και Dead Arm). Αν και η παραγωγή μειώνεται, τα σταφύλια που παραμένουν, στο άλλο χέρι, δίνουν κρασιά με εντυπωσιακή ένταση και βάθος. Θέλωντας να τονιστεί η συμπύκνωση του κρασιού χρησιμοποιήθηκε το όνομα Dead Arm μεταφορικά, παραπέμποντας στην ασθένεια.

Τα σταφύλια χωρίζονται σε μικρές παρτίδες και πιέζονται ελαφρά μέσα σε μεγάλες, ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ οινοποιούνται χωριστά, ώστε να διατηρηθεί η έκφραση του κάθε αμπελώνα. Τα σταφύλια πατιούνται παραδοσιακά με το πόδι, ενώ στη συνέχεια πιέζονται με την πρέσα καλαθιού για να εξασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα ταννινών. Το κρασί μεταφέρεται σε ένα συνδυασμό νέων και παλαιών γαλλικών και αμερικανικών βαρελιών, όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση. Στη συνέχεια ωριμάζει σε επαφή με τις οινολάσπες για περίπου 18 μήνες, ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα Shiraz με απίστευτη ένταση, δομή και πολυπλοκότητα, με παλαίωση που θα ξεπεράσει τα 15 χρόνια, αλλά τώρα είναι η στιγμή που ζητάει απεγνωσμένα ένα rib eye με καπνιστό χοντρό αλάτι! Δοκίμασέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη, το Dead Arm Shiraz 2015 από D'Arenberg είναι εκρηκτικό, με αρώματα από κόκκινο και μαύρο κεράσι, μύρτιλο και δαμάσκηνο, που πλαισιώνονται από νότες πούρου, γλυκόριζας, μαύρου πιπεριού και αστεροειδή γλυκάνισου. Νότες μαύρης ελιάς και γραφίτη προσδίδουν βάθος και πολυπλοκότητα.

Στο στόμα, έχει γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και πλούσιες ταννίνες. Γεύσεις από ώριμα μαύρα μούρα, δαμάσκηνο, μύρτιλο και μαύρο κεράσι κυριαρχούν, ενώ πλαισιώνονται από νότες μαύρου πιπεριού, βρεγμένης γης, καπνού και γλυκόριζας. Το γαρίφαλο, η βανίλια και ο καφές προσδίδουν κομψότητα, ενώ η πικάντικη επίγευση ενισχύουν το χαρακτήρα του κρασιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση McLaren Vale, Αυστραλία
Ποικιλία Shiraz
Αρώματα κόκκινο και μαύρο κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο, πούρο, γλυκόριζα, μαύρο πιπέρι, αστεροειδής γλυκάνισος, μαύρη ελιά, γραφίτης
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DEAD ARM SHIRAZ 2015 - D' ARENBERG

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, rib eye σιτεμένο με κρούστα πιπεριού.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}