Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Δεσμός Ερυθρός 2016 - Αμπελώνες Ρίρα
Αμπελώνες Rira

ΔΕΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ

  Ελλάδα
€9,40
8.00
€8,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Δεν είναι πια έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν πλέον η ανακάλυψη ενός εξαιρετικού νέου κρασιού από τους Αμπελώνες Ρίρα στην ορεινή Αιγιαλεία δεν αποτελεί έκπληξη, σημαίνει ότι κάτι κάνουν πολύ καλά εκεί πάνω! Με τον Δεσμό 2016, ένα από τα αγαπημένα μας κτήματα επιστρέφει με το κλασικό μπορντωλέζικο χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot που το καθιέρωσε και το έκανε ένα από τα δικά σου αγαπημένα.

Αρωματική, γευστική πολυπλοκότητα και ένταση συναντιούνται σε ένα κόκκινο κρασί που δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. Στον Δεσμό 2016 των Αμπελώνων Rira, το βαρέλι έχει ενσωματωθεί τόσο όμορφα που μοιάζει να συμπληρώνει τα ώριμα φρουτένια αρώματα των δύο ποικιλιών, προσδίδοντάς τους τον μπαχαρένιο χαρακτήρα που έλειπε.

Αν το περάσεις από καράφα για μισή περίπου ώρα θα είναι πιο εύγλωττο. Αν πάλι βιάζεσαι, χαλάρωσε και περίμενε λίγο. Έχει πολλά να πει.

Μη διστάσεις να το κρατήσεις στην κάβα σου για τουλάχιστον 5 έτη ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό χρώμα στο ποτήρι με βυσσινί ανταύγειες.

Πολύπλοκο στη μύτη και εκφραστικό, με τα αρώματα να εναλλάσονται όσο περνάει η ώρα, καλύπτοντας ευρεία γκάμα που εκτείνεται από το δαμάσκηνο και το βατόμουρο έως τη σοκολάτα και τον καφέ. Ενδιάμεσες επισκέψεις αποκαλύπτουν μαύρα πιπέρια, δέρμα, ξύλο και ελαφριά βοτανική αίσθηση ρίγανης και πιπεριάς.

Μέτριο (+) σώμα, με καλοδουλεμένες μέτριας έντασης τανίνες και αισθητή οξύτητα που ισορροπεί επιδέξια το σύνολο. Η έντονα πικάντικη αίσθηση συμπληρώνει τα αρώματα δαμάσκηνου και σοκολάτας ενώ η μπαχαρένια αίσθηση παραμένει στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα δαμάσκηνο, βατόμουρο, μαύρο πιπέρι, δέρμα, ξύλο, σοκολάτα, καφές, ρίγανη, πιπεριά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΕΣΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΡΙΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά κρεατικά με σάλτσα μπάρμπεκιου, roast beef με μπαχαρικά, κίτρινα τυριά αλλά και σοκολάτα.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}