ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Deux Dieux (Δύο Θεοί) 2019 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

5 + 1 DEUX DIEUX (ΔΥΟ ΘΕΟΙ) 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η μεγαλύτερη βαθμολογία έως τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάθε χρόνο η εμφάνιση της καινούργιας χρονιάς του Le Sang de la Pierre προκαλεί φρενίτιδα. Εμείς όμως επιμένουμε και φέτος να ψηφίζουμε Deux Dieux 2019 δαγκωτό! Οι Δυο Θεοί του Σωτήρη και του Χρήστου Αϊβαλή αναμένεται να σπάσουν ταμεία και να εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού. Όπως πάντα δηλαδή. 

Οι δυο θεϊκές ποικιλίες που έδωσαν το όνομα τους στο κρασί είναι πλέον το Αγιωργίτικο και το Syrah. Το ένα χαρίζει τανίνες, οξύτητα και πιπεράτο χαρακτήρα, το άλλο φινέτσα και ζουμερό κόκκινο φρούτο. Η ένωση τους όπως καλά φαντάζεσαι είναι απλά θεïική!

Με ασύγκριτη προσοχή όπως λένε και οι ίδιοι στο αμπέλι, το Syrah έδωσε μόλις 240 κιλά/στρέμμα, ενώ η απόδοση του εξαιρετικής ποιότητας Αγιωργίτικου από την περιοχή της Αλίκιζας, δεν ξεπέρασε τα 320 κιλά/στρεμμα. Τα αμπέλια παλιά, ξηρικά και στερημένα λίπανσης για χρόνια, έδωσαν όλο τους το ζουμί στα ελάχιστα τσαμπιά τους. Καταλαβαίνεις τώρα για τι συμπύκνωση μιλάμε.

Πλέον, τόσο ο Χρήστος σαν αμπελουργός, όσο και ο Σωτήρης σαν οινοποιός, έχουν θέσει ένα νέο σημαντικό στόχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από την παραγωγή κρασιών βαθιάς παλαίωσης, με ζωή τουλάχιστον 15ετίας. Οι δύο ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και ο πολύτιμος χυμός τους ωριμάζει για 30 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια από το δάσος Allier. Αφού μπλενταριστούν, το Deux Dieux ξεκουράζεται στη φιάλη για λίγο πριν φτάσει στο ποτήρι μας. Και τώρα έφτασε.

Το Deux Dieux 2019 της Οινοποιίας Αϊβαλή είναι μάλλον ένα από τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά κρασιά, που μπορεί να κοιτάζει στα ίσια μεγαθήρια του παγκόσμιου αμπελώνα. Ένα κρασί με απαράμιλλη φινέτσα και τρομακτική συμπύκνωση που γεμίζει το στόμα σε κάθε γουλιά.

Πότε να το πιείς;

Υποστηρίζουν ότι το έκαναν για να έχει μια 15ετία ζωής μπροστά του και μάλλον έχουν δίκιο. Το Deux Dieux 2019 συγκλονίζει τώρα αλλά θα γίνει εκθαμβωτικό τα επόμενα χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό, με φωτεινές βιολετί ανταύγειες.

Μύτη έντονη και καθηλωτική με πυκνό κόκκινο και μαύρο φρούτο όπως ώριμο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μαρμελάδα μύρτιλλο και κασσίς. Πίσω από τα φρούτα έρχονται λουλούδια και φυτικές νύξεις: λεβάντα, βιολέτα, μαντζουράνα και ευκάλυπτος. Πιπέρι πράσινο, βανίλια, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, βούτυρο, πικρή σοκολάτα, δέρμα και κέδρος συντελούν στη δημιουργία ενός πραγματικά πολύπλοκου μπουκέτου που ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες.

Στο στόμα είναι γεμάτο, με μέτριες (+) τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ενώ οι τανίνες είναι αισθητές, είναι ζουμερές και πολύ καλοδουλεμένες, προσδίδοντας φοβερή δομή στο κρασί. Το φρούτο (κεράσι, μούρο, μύρτιλλο, κασσίς), σε κάθε εκδοχή: ζουμερό, ώριμο, τραγανό, καραμελωμένο, είναι τόσο πυκνό που το κόβεις με το μαχαίρι.  Πιπέρι, κανέλα, ευκάλυπτος, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, καπνός, κέδρος, καφές και κακάο σε κάθε γουλιά. Επίγευση ξηρών καρπών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Syrah
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μαρμελάδα μύρτιλλο, κασσίς, λεβάντα, βιολέτα, μαντζουράνα, ευκάλυπτος, πράσινο πιπέρι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, βούτυρο, πικρή σοκολάτα, δέρμα, κέδρος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 30 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 DEUX DIEUX (ΔΥΟ ΘΕΟΙ) 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, στιφάδο αγριογούρουνο, σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες ή αρνάκι κοκκινιστό.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}