Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Deux Dieux (Δύο Θεοί) 2015 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

DEUX DIEUX (ΔΥΟ ΘΕΟΙ) 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€33,60
26.80
€26,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η μεγαλύτερη βαθμολογία έως τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θυμάσαι που πέρυσι το Le Sang de la Pierre επιλέχθηκε κατά γενική ομολογία σαν το καλύτερο ελληνικό κρασί; Ε, φέτος εμείς ψηφίζουμε Deux Dieux 2015 δαγκωτό! Ο Χρήστος και Σωτήρης Αϊβαλής έκαναν πάλι το θαύμα τους.  Ήρθε, έσπασε κάθε ρεκόρ βαθμολογίας στο botilia.gr και θα εξαφανιστεί άμεσα όπως κάνει πάντα. Με σημαντικές αλλαγές, το Deux Dieux 2015 της Οινοποιίας Αϊβαλή είναι εδώ και είναι συγκλονιστικό!

Μπορεί οι Θεοί να παρέμειναν δύο, ο ένας όμως από αυτούς, το Cabernet Sauvignon, έδωσε τη θέση του στο Syrah που πλέον συνοδεύει παραπάνω από επάξια το μαγικό Αγιωργίτικο.

Με ασύγκριτη προσοχή όπως λένε και οι ίδιοι στο αμπέλι, το Syrah έδωσε μόλις 240 κιλά/στρέμμα ενώ η απόδοση του εξαιρετικής ποιότητας Αγιωργίτικου από την περιοχή της Αλίκιζας, δεν ξεπέρασε τα 320 κιλά/στρεμμα. Τα αμπέλια παλιά, ξηρικά και στερημένα λίπανσης για χρόνια, έδωσαν όλο τους το ζουμί στα ελάχιστα τσαμπιά τους. Καταλαβαίνεις τώρα για τι συμπύκνωση μιλάμε.

Πλέον, τόσο ο Χρήστος σαν αμπελουργός, όσο και ο Σωτήρης σαν οινοποιός, έχουν θέσει ένα νέο σημαντικό στόχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από την παραγωγή κρασιών βαθιάς παλαίωσης, με ζωή τουλάχιστον 15ετίας. Οι δύο ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και ο πολύτιμος χυμός τους ωριμάζει για 25 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια από το δάσος Allier. Αφού μπλενταριστούν το Deux Dieux ξεκουράζεται στη φιάλη για λίγο πριν φτάσει στο ποτήρι μας. Και τώρα έφτασε.

Το Deux Dieux 2015 της Οινοποιίας Αϊβαλή είναι μάλλον το πιο ολοκληρωμένο κρασί που έχουμε πιεί φέτος. Ένα κρασί που γεμίζει το στόμα από γωνιά σε γωνιά και εξελίσσεται ακόμη και εκεί, όσο το πίνεις.

Πότε να το πιείς;

Υποστηρίζουν ότι το έκαναν για να έχει μια 15ετία ζωής μπροστά του και μάλλον έχουν δίκιο. Το Deux Dieux 2015 λάμπει τώρα αλλά θα γίνει εκθαμβωτικό τα επόμενα χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό, με φωτεινές βιολετί ανταύγειες.

Μύτη έντονη και καθηλωτική με πυκνό κόκκινο και μαύρο φρούτο όπως ώριμο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μαρμελάδα μύρτιλλο και κασσίς. Πίσω από τα φρούτα έρχονται λουλούδια και φυτικές νύξεις: λεβάντα, βιολέτα, μαντζουράνα και ευκάλυπτος. Πιπέρι πράσινο, βανίλια, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, βούτυρο, πικρή σοκολάτα, δέρμα και κέδρος συντελούν στη δημιουργία ενός πραγματικά πολύπλοκου μπουκέτου που ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες.

Στο στόμα είναι γεμάτο, με μέτριες (+) τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ενώ οι τανίνες είναι αισθητές, είναι ζουμερές και πολύ καλοδουλεμένες, προσδίδοντας φοβερή δομή στο κρασί. Το φρούτο (κεράσι, μούρο, μύρτιλλο, κασσίς), σε κάθε εκδοχή: ζουμερό, ώριμο, τραγανό, καραμελωμένο, είναι τόσο πυκνό που το κόβεις με το μαχαίρι.  Πιπέρι, κανέλα, ευκάλυπτος, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, καπνός, κέδρος, καφές και κακάο σε κάθε γουλιά. Επίγευση ξηρών καρπών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Syrah
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μαρμελάδα μύρτιλλο, κασσίς, λεβάντα, βιολέτα, μαντζουράνα, ευκάλυπτος, πράσινο πιπέρι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, βούτυρο, πικρή σοκολάτα, δέρμα, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 25 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DEUX DIEUX (ΔΥΟ ΘΕΟΙ) 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, στιφάδο αγριογούρουνο, σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες ή αρνάκι κοκκινιστό.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}