Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Διάγων Βερτζαμί 2017 - Οινοποιία Μαρκόγιαννη
Οινοποιία Μαρκόγιαννη

ΔΙΑΓΩΝ ΒΕΡΤΖΑΜΙ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Ολυμπία
€20,70
17.50
€17,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι τόσο σπάνιο?

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Διάγων 2017 από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη από την αρχή μας εντυπωσίασε με το έντονο, ρουμπινί χρώμα του που σχεδόν έβαφε το ποτήρι. Και μετά το δοκιμάσαμε. Και μείναμε σχεδόν άφωνοι. Θες συμπύκνωση; Έχει! Θες φρούτο; Έχει (και μάλιστα πολύ). Θες πολυπλοκότητα; Από αυτό κι αν έχει. Βασικά ότι και να σκεφτείς το έχει!

Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Ο Διάγων 2017 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί από την σπανιότατη λευκαδίτικη ποικιλία Βερτζαμί. Κατά πολλούς είναι μια πολύ ζόρικη ποικιλία με αρκετή οξύτητα, τανίνες και πολύ πολύ έντονο χρώμα (είναι από τις πιο βαφικές ποικιλίες της Ελλάδας). Με μαεστρία στην οινοποίηση όμως μπορεί να δώσει πραγματικά εντυπωσιακά κρασιά. Και ο Διάγων 2017 από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη είναι ένα τέτοιο. Ο συμπυκνωμένος χυμός, μετά τη ζύμωση, ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 17 μήνες, τόσο όσο να δαμαστούν οι τανίνες και ο θηριώδης χαρακτήρας του. Το αποτέλεσμα είναι άκρως γοητευτικό και ισορροπημένο.

Καν’ το δικό σου τώρα γιατί κάτι μας λέει πως σε μερικά χρόνια θα ανήκει στο πάνθεον με τα κορυφαία ελληνικά κρασιά και θα αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. 

Μύτη έντονη με γενναίες δόσεις από μαρμελάδα κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλλο, λεβάντα, βιολέτα και ευκάλυπτο. Νύξεις βανίλιας, κανέλας, γαρύφαλλου και δρυός συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. Αρώματα βύσσινου, φραγκοστάφυλλου, βανίλιας, κανέλας, πράσινου πιπεριού, κακάο και βιολέτας γεμίζουν στο στόμα σε κάθε γουλιά. Πικάντικο τελείωμα που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,2%
Προέλευση Ολυμπία
Ποικιλία Βερτζαμί
Αρώματα Βύσσινο, φραγκοστάφυλλο, βανίλια, κανέλα, πράσινο πιπέρι, κακάο, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 17 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΔΙΑΓΩΝ ΒΕΡΤΖΑΜΙ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και μοσχαρίσια μάγουλα ραγου.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}