Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Διαμαντόπετρα 2014 Ερυθρός - Οινοποιείο Διαμαντάκη
Οινοποιείο Διαμαντάκης

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2014 ΕΡΥΘΡΟΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια νέα Διαμαντόπετρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι ένα από τα αγαπημένα σου κόκκινα κρασιά. Οι μεγάλες διεθνείς διακρίσεις αποδεικνύουν ότι δεν πέφτεις έξω!

Ο Μαέστρος του blend Syrah – Μαντηλάρι επιστρέφει σε μεγάλα κέφια! Ο Ζαχαρίας Διαμαντάκης έχει πλέον φανατικό κοινό που φροντίζει να κάνει ανάρπαστη κάθε σοδειά της θρυλικής πια Διαμαντόπετρας και αυτός φροντίζει να μην το απογοητεύει ποτέ.

Δυο φαινομενικά ξένες μεταξύ τους ποικιλίες συναντιούνται στη Διαμαντόπετρα Ερυθρός 2014 του Οινοποιείου Διαμαντάκης, σε ένα χαρμάνι γεμάτο ένταση και χαρακτήρα. Syrah και Μαντηλάρι οινοποιούνται ξεχωριστά με τον οινοποιό να φροντίζει για την διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διαδικασία. Το κοσμοπολίτικο Syrah έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι αγαπάει τον κρητικό αμπελώνα. Το Μαντηλάρι με τον άγριο χαρακτήρα του αποτελεί την αυτούσια έκφρασή του νησιού. Το χαρμάνι των δύο ποικιλιών σμίγει και ωριμάζει σε γαλλικά και δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και στη συνέχεια παραμένει αρκετούς μήνες στη φιάλη πριν κυκλοφορήσει και ξεσηκώσει όποιον το δοκιμάσει. Και τώρα έφτασε η ώρα.

Με την ξεχωριστή του ετικέτα να ταιριάζει γάντι στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του περιεχομένου, η Διαμαντόπετρα Ερυθρός του Οινοποιείου Διαμαντάκης τείνει να γίνει ορόσημο για τον Κρητικό αμπελώνα. Η αγάπη σου δείχνει ότι μάλλον θα τα καταφέρει. 

Απόλαυσέ το τώρα ή παλαίωσέ το για 5 – 7 χρόνια ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Τα ώριμα κόκκινα φρούτα κυριαρχούν στη μύτη με το βύσσινο, το δαμάσκηνο  και το κεράσι να κλέβουν την παράσταση. Βιολέτα, σοκολάτα και κανέλα συνοδεύονται από γλυκόριζα και κόκκινο πιπέρι σε ένα γεμάτο και πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, έντονο, με αναζωογονητική οξύτητα και αισθητές, στρογγυλεμένες τανίνες. Στα αρώματα στόματος ξεχωρίζει το κεράσι και το βύσσινο σε μαρμελαδένια μορφή. Στο τελείωμα, η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση γλυκών μπαχαριών στο στόμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Syrah, Μαντηλάρι
Αρώματα βύσσινο, δαμάσκηνο, κεράσι, βιολέτα, σοκολάτα, κανέλα, γλυκόριζα, κόκκινο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2014 ΕΡΥΘΡΟΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάζεται όμορφα με κρεατικά στη σχάρα, λουκάνικα και κυνήγια με βαριές κόκκινες σάλτσες. 

Κεμπάπ Γιαουρτλού

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού 
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι στο γουδί και τα κοπανίζουμε. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο. Στο γάλα διαλύουμε ¼ από τον κύβο βοδινού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Αφού ζυμώσουμε για 5 με 7 λεπτά, πλάθουμε τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Σε σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα βάζουμε επάνω στις πίτες προσθέτοντας άφθονη σάλτσα και γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Συνδυασμός με κρασί

Οι γεμάτες ένταση γεύσεις του πιάτου μας θέλουν αντίστοιχης στιβαρότητας κρασί, με τανίνες και οξύτητα που θα σταθεί επάξια δίπλα του. Το Aglianico είναι μια ιταλική ποικιλία με χαρακτηριστική στιβαρότητα ενώ από ελληνικής πλευράς ένα ξινόμαυρο θα τα βγάλει πέρα θαυμάσια!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}