ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dolcetto d’Alba 2019 - Luciano Sandrone
Luciano Sandrone

DOLCETTO D’ALBA 2019 - LUCIANO SANDRONE

  Ιταλία / Piemonte
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Νέο Ανερχόμενο Αστέρι της Βόρειας Ιταλίας, ξεχειλίζει από Φινέτσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μπορεί ο βασιλιάς της βόρειας Ιταλίας να είναι το Nebbiolo αλλά σίγουρα το Dolcetto είναι το νούμερο ένα ανερχόμενο ποπ είδωλο! Συγκεκριμένα το Dolcetto d’Alba από το οινοποιείο του Luciano Sandrone είναι ίσως η καλύτερη έκφραση της ποικιλίας που κυκλοφορεί εκεί έξω, τα έχει όλα και συμφέρει!

Το Dolcetto για τους Ιταλούς είναι το απόλυτο pizza wine γιατί είναι ζουμερό, φρουτένιο, με ωραία οξύτητα και ταιριάζει με πικάντικα toppings όπως η spianata. Κι ενώ το Nebbiolo έχει τανίνες και οξύτητα που θέλουν χρόνια για να μαλακώσουν, το cool Dolcetto πίνεται ωραιότατα φρέσκο και δε χρειάζεται να το περιμένεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως μιλάμε για φρουτοχυμό! Ο Luciano Sandrone το ξέρει καλά αυτό και το μεταχειρίζεται τρυφερά για να εκφράσει όλο τον μεγαλειώδη χαρακτήρα του.

Τα σταφύλια προέρχονται από 3 ιδιόκτητα αμπελοτόπια σε υψόμετρο 450 μέτρων. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτη δεξαμενή όπου και παραμένει για 3 περίπου μήνες. Το αποτέλεσμα έχει εντυπωσιακή πολυπλοκότητα που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τώρα αυτό, σίγουρα δεν έχει βαρέλι;

Ναι, κι όμως αυτό το είδωλο δεν χρειάζεται πολλά για να εντυπωσιάσει, του αρκεί μόνο να βγει στη σκηνή και να καταπλήξει τα πλήθη!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ χρώμα με βιολετί ανταύγειες και πλούσια αρώματα μύρτιλου, κερασιού, δαμάσκηνου και βατόμουρου ντυμένα με νότες βανίλιας, αστεροειδή γλυκάνισου, μπέικον, πάπρικας και δέρματος.

Απολαυστικό στόμα, μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και ώριμες, βελούδινες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Dolcetto
Αρώματα Μύρτιλο, κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βανίλια, αστεροειδής γλυκάνισος, μπέικον, πάπρικα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC - 16ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DOLCETTO D’ALBA 2019 - LUCIANO SANDRONE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με πίτσα με προσούτο, σπαγγέτι αματριτσιάνα και μελιτζάνες ιμάμ.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}