ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Limoux Rouge 2019 - Domaine de Baronarques
€59,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Languedoc και Bordeaux σε πλήρη αρμονία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Limoux Rouge 2019 του Domaine de Baronarques, συνδυάζει μοναδικά την πολυπλοκότητα του Languedoc, με την κομψότητα των ερυθρών κρασιών της σχολής του Bordeaux (από πίσω κρύβεται η οικογένεια Rothschild). Τα αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών αλλά και η εξαιρετική του ισορροπία του εξασφάλισαν 94 pts από τον James Suckling και 91 από το Decanter!

Το Domaine de Baronarques ανήκει στην οικογένεια Rothchild, που βγαίνει πολύ σπάνια εκτός του Bordeaux για να επενδύσει χρόνο και γνώσεις σε άλλες περιοχές. Με βαθιές ρίζες στον κόσμο του κρασιού, οι Rothschild αγόρασαν το κτήμα το 1998 και, με την ομάδα των Mouton και Opus One, το ανέδειξαν σε κορυφαίο οινοποιείο της περιοχής Limoux. Η ιστορία του συνδέεται με την αναγέννηση του Languedoc, με τα κρασιά να φημίζονται τόσο για την ποιότητά τους όσο και για τη φοβερή value for money τιμή τους.

Συγκεκριμένα το Baronarques Limoux Rouge 2019, είναι ένα χαρμάνι από 46% Merlot, 27% Cabernet Franc, 18% Syrah, 8% Malbec και 1% Cabernet Sauvignon, με την κάθε ποικιλία να συμβάλει μοναδικά στο τελικό κρασί. Το Merlot έρχεται να λειάνει τις γωνίες, το Cabernet Franc να δώσει φρεσκάδα και αρωματική ένταση, ενώ το Syrah και το Malbec χαρίζουν βάθος και πικάντικο χαρακτήρα. Μετά τη ζύμωση, το κρασί παλαίωσε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (1/3 νέα, 2/3 ενός και δύο ετών), προσδίδοντας πολυπλοκότητα και βελούδινη υφή.

Το Limoux Rouge 2019 του Domaine de Baronarques προέρχεται από μια εξαιρετική χρoνιά ενώ η ισορροπία και η αριστοκρατική φινέτσα της οικογένειας Rothchild, δεν μπορούν να κρυφτούν!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει εκρηκτικά αρώματα από δαμάσκηνα, κόκκινα και μαύρα μούρα και κεράσια, με νότες πιπεριού, μαύρου τσαγιού, βιολέτας, καπνού, κακάο και φασκόμηλου.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα, με πυκνές αλλά ώριμες ταννίνες. Γεύσεις από δαμάσκηνα και κεράσια, μαύρο τσάι, πιπέρι, γλυκόριζα και σοκολάτα, δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό και βελούδινο αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Languedoc, Γαλλία
Ποικιλία Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Malbec, Cabernet Sauvignon
Αρώματα αρώματα από δαμάσκηνα, κόκκινα και μαύρα μούρα και κεράσια, με νότες πιπεριού, μαύρου τσαγιού, βιολέτας, καπνού, κακάο και φασκόμηλου.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LIMOUX ROUGE 2019 - DOMAINE DE BARONARQUES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα μανιταριών και ψητά καρότα, μοσχαράκι bourguignon, ή παλαιωμένα και πικάντικα τυριά.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}