ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Κατσαρού Ερυθρό 2019 - Κτήμα Κατσαρού
Κτήμα Κατσαρού

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

  Ελλάδα / Όλυμπος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα διασημότερα Bordeaux blends της Ελλάδας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ιστορικό Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός είναι ένα πλέον κλασικό και αγαπημένο Bordeaux blend, από Cabernet Sauvignon και Merlot, που φιγουράρει στα πιο ενημερωμένα κελάρια συλλεκτών, αλλά και σε λίστες κορυφαίων εστιατορίων.

Ο γιατρός Δημήτρης Κατσαρός, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μαγεύτηκε από τη θέα του χωριού Κρανιά, σε υψόμετρο 810 μέτρων κι έτσι αποφάσισε να κάνει εκεί το δικό του οινοποιείο. Με τη βοήθεια της συζύγου του, Στέλλας, αποφάσισε να καλλιεργήσει τις διεθνείς ποικιλίες που θεώρησε πως ταίριαζαν καλύτερα στο κλίμα της περιοχής. Επένδυσε στο Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Chardonnay και όπως φάνηκε αργότερα, δεν έπεσε έξω.

Το Κτήμα Κατσαρού είναι σήμερα ένα από τα πιο καθιερωμένα ελληνικά οινοποιεία! Συνεχιστής του έργου του Δημήτρη είναι ο γιος του, Ευριπίδης Κατσαρός, ο οποίος ανέλαβε το οινοποιείο το 2007, μετά τις οινολογικές σπουδές του σε Bordeaux και Βουργουνδία.

Είτε είσαι συλλέκτης, οινόφιλος ή απλά θέλεις να απολαύσεις ένα κορυφαίο ελληνικό κόκκινο κρασί, το Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός είναι πραγματικός θησαυρός!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα κερασιού, βατόμουρου, δαμάσκηνου, φραγκοστάφυλου, κανέλας, μπαχαριού και πιπεριού. Νύξεις καπνού, τσαγιού και δέρματος συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα, έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, υψηλή οξύτητα και ρωμαλέες τανίνες. Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, κακάο και καφές πλαισιώνονται από νότες γλυκών μπαχαρικών, όπως βανίλια, κανέλα και γαρύφαλλο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Κρανιά, Όλυμπος
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, κανέλα, μπαχάρι, πιπέρι, καπνός, τσάι, δέρμα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 - 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι ραγού, χουνκιάρ μπεγεντί με αρνάκι ή αλλιώς αρνάκι κοκκινιστό με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, κανελόνια με κιμά, χαλούμι, μανιτάρια και πέστο κόκκινης πιπεριάς.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}